Bundesliga

Flick: Félre kell raknunk a csalódást

A Freiburg elleni hazai találkozó előtt két nappal, pénteken Hansi Flick nyilatkozott a sajtónak.

A személyi helyzetről: Eric-Maxim Choupo-Moting, Leon Goretzka és Kingsley Coman bevethető azok közül, akik kihagyták a Kiel elleni mérkőzést. Ma a csapattal edzettek mindhárman.

A mérkőzésről: Intenzív, mozgalmas meccs lesz. Az egész mezőnyből a Freiburg van a legjobb fomában. Attól függ, hogyan viszonyolunk hozzájuk védekezésben. Muszáj félreraknunk a csalódást és előre kell tekintenünk. Az egész csapat küzd a védelmi problémákkal.

A taktikáról: Mindig az ellenfélhez alakítjuk azt a rendszert, amiben játszunk. Nem követünk semmiféle makacs tervet, mindig alkalmazkodunk. Hátrébb is védekezhetünk és még úgy is történhetnek ugyanilyen hibák. A lényeg az, hogy sokat fussunk és az ellenfelet nagy nyomás alá helyezzük. Nem számít, hogy 10 méterrel a felezővonal előtt vagy mögött áll a játékos. Az számít, hogy nyomást gyakoroljunk a labdával.

Süle rossz formájáról: Nem szeretnék kiemelni egyetlen játékost sem. Teljes mértékben támogatom a csapatot, ők pedig fejlődni akarnak és az edzéseken is keményen dolgoznak. Brutálisan meg lettünk büntetve az elmúlt két találkozón. Az egész csapaton múlik, nem akarok kritizálni nyilvánosan senkit.

Image

Marc Rocáról: Nagy a verseny ebben a keretben. Kihagyta a büntetőt, de ez a futball része. Támogatjuk őt, de az utolsó húsz másodpercben [a Kiel elleni vereség rendes játékidejének hosszabbításában] nagyon elaludt a csapat. Le kellett volna zárnunk 2-1-gyel. Roca ebből a helyzetből még erősebben fog kijönni.

Az előző meccs hatásáról: Bízom abban, hogy észrevettük és jól elemeztük a dolgokat. Természetesen beszéltünk minden egyes játékossal, illetve bizonyos csoportokkal, ez így szokott zajlani. Az, hogy mi zajlik a háttérben és mit mondunk nyilvánosan, az két különböző dolog.

A Kiel elleni tizenegyesrúgók választásáról: Annak már vége van, nem változtathatunk rajta. Cska előre nézünk. Ez olyasmi, amelyről nem szeretnék beszélni. A Freiburg elleni összecsapásra a lehető legjobbféleképpen szeretnénk felkészülni.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top