Bundesliga

Sallai Roliékat fogadjuk | Bayern vs. Freiburg

A rekordbajnok Bayern München a nyolcadik helyezett Freiburgot fogadja az Allianz Arenában a Bundesliga 16. fordulójának vasárnapi játéknapján. A bajnokság legutóbbi fordulójában és a kupában elszenvedett vereség után Hansi Flick fiai újra a három pontot célozzák meg, amellyel megléphetnek az üldözőktől és bebiztosíthatják első helyüket a tabellán. Mutatjuk, mit kell tudni a mérkőzésről!

Mivel tegnap a Lipcse és a Borussia Dortmund is döntetlent játszott, a Leverkusen pedig kikapott, a Bayern egy győzelem esetén négy pontra növelheti előnyét az első helyen. Gulácsiék előző négy mérkőzésükből csak kettőt nyertek meg, a Leverkusen pedig háromszor is kikapott ezen fordulókban, így egyik klub sem tudta kihasználni a bajorok mönchengladbachi vereségét. Ha már formáról beszélünk, a müncheniek ellenfele ezúttal az egész liga legjobb formában lévő alakulata lesz. Érdekesség, hogy az öt európai topligában csak az Atlético Madrid rendelkezik hasonló sorozattal, hisz a spanyol főváros csapata is megnyerte előző 5 összecsapását.

Így néz ki a tabella első nyolc helyezettjének listája. – Forrás: Eredmenyek.com

Nem elég, hogy a fekete-fehér mezben játszó freiburgiak minden mérkőzésüket megnyerik, de általában gólt sem kapnak. Ezen az öt találkozón mindössze kétszer kapituláltak, miközben összesen 16-szor rezgették meg az ellenfél hálóját. Ráadásul egyik meccs első félidejében sem kaptak gólt.

Hogy kik felelősek ezért a sorozatért? Elsősorban az 55 esztendős tréner, Christian Streich, aki idén decemberben ünnepelheti majd 10. évfordulóját a fekete-erdei csapat élén. Streich irányítása alatt 337 mérkőzést játszott már a Freiburg. Ugyancsak komoly freiburgi múlttal rendelkezik Vincenzo Grifo is, aki eddig a csapat legerdményesebb játékosa 7 találattal, emellett pedig 4 asszisztot is elkönyvelhetett már. Ne feledkezzünk meg a magyar válogatott Sallai Rolandról sem, aki pont az előző fordulók során került kiváló formába. Előző négy bajnokiján háromszor talált be, összesen pedig négy gólja és egy gólpassza van az idei kiírásban. A 23 esztendős magyar támadó minden bizonnyal ott lesz a Bayern München elleni kezdőcsapatban is.

Lewandowski szerezte a Bayern München bajnoki góljainak (46) csaknem felét (20) az idei szezonban.

A Bayern München két nagy pofonon van túl, hiszen az előző játékhétvégén 3-2-es vereséget szenvedtek a Borussia Mönchengladbach otthonában, a hétközi kupamérkőzésen pedig megelepetésre kiestek a másodosztályú Kiel ellen. Hansi Flick csapatának továbbra is a védekezés a legnagyobb gyengepontja. A címvédő ugyanannyi gólt kapott, mint a mostani ellenfele, ami igencsak aggasztó. A húszgólos Robert Lewandowski vezetésével a támadóharmad némileg összeszedettebb lehet mint a kupameccsen, amelyen a lengyel nem focizott, ám a hasonlóan gólveszélyes Freiburg ellen fontos a védelem összeszedettsége is.

Flick sajtótájékoztatójában elmondta, hogy a taktikán nem szeretne változtatni. Az összetétellel kapcsolatban nem beszélt a német réner, de akár új szereplők is megjelenhetnek a védelemben. Niklas Süle, Jerome Boateng, David Alaba és Benjamin Pavard rossz formája akár utat nyithat az amerikai Chris Richards előtt is, bár az előző meccseket elnézve vajnyi kevés esély van arra, hogy a Bayern edzője változtatni fog a hátsó során.

Choupo-Moting, Goretzka és Coman is visszatért a bevethető játékosok közé, így nincsen komoly hiányzója a bajor csapatnak. Hogy hogyan szervezi meg a védelmet Hansi Flick és le tudjuk-e győzni Sallai Roliék együttesét, az 15:30-tól a Sport 2 csatornáján derül ki, élőben!

Gnabry eddigi szezonja (4 gól) nem hasonlít az elképesztő tavalyihoz, de reméjük ma visszatér korábbi nagyszerű formájába.

Nyilatkozatok

Hansi Flick: „Intenzív, mozgalmas meccs lesz. Az egész mezőnyből a Freiburg van a legjobb fomában. Attól függ, hogyan viszonyolunk hozzájuk védekezésben. Muszáj félreraknunk a csalódást és előre kell tekintenünk. Az egész csapat küzd a védelmi problémákkal. Bízom abban, hogy észrevettük és jól elemeztük a dolgokat. Természetesen beszéltünk minden egyes játékossal, illetve bizonyos csoportokkal, ez így szokott zajlani. Az, hogy mi zajlik a háttérben és mit mondunk nyilvánosan, az két különböző dolog.”

Christian Streich (Freiburg): „A Bayern nyilvánvalóan minden energiáját arra fogja fordítani, hpgy megverjen minket, ez biztos. Viszont jó formában vagyunk, jól csináljuk a dolgunkat, kiváló teljesítményt nyújtunk és ismét úgy utazunk Münchenbe, hogy megmutassuk, hogy jelenleg igazán jó formában vagyunk. Ha sikerül bátronak és erősnek maradnunk a párharcokban, megtartjuk a fomációnkat és gyorsan gondolkodunk, akkor van esélyünk sikert aratni Münchenben is.”

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top