Bundesliga

Tovább szomoríthatjuk a kék-fehéreket | Schalke vs. Bayern

Ma délután 15:30-tól összecsap egymással a Bundesliga első és utolsó helyezettje a szezon második felének nyitófordulójában. Mutatjuk, mi a helyzet a Schalke Nullvier és a Bayern München háza táján!

Csupa érdekes eredmény született eddig a Rückrunde (a Bundesliga-szezon második fele) nyitó játékhétvégéjén, hiszen izgalmas meccsen kapott ki a Borussia Dortmund a Borussia Mönchengladbachtól (4-2), nyert a rossz formában lévő Augsburg a felsóházban tanyázó Union Berlin ellen (2-1), hazai pályán szenvedett vereséget a Leverkusen a Wolfsburgtól (0-1), gálázott a Frankfurt a Bielefeld ellen (1-5) és a kiesőhelyen álló Mainz is nyerni tudott, ráadásul a Bayern legfontosabb üldözője, a Lipcse ellen (3-2).

Most, hogy a közvetlen riválisok közül egyik sem tudta begyűjteni a három pontot, a Bayern Münchennek adott a lehetőség, hogy hét pontra növelje előnyét az első helyen. Az ellenfél az első számú kiesőjelölt, a Schalke csapata, amely a legkevesebb gólt szerezte és a legtöbbet kapta a bajnokságban (utóbbihoz nagyban hozzájárult a két csapat első fordulóban lejátszott találkozója, amely 8-0-ás végeredménnyel ért véget). A két klub között jelenleg 32 pontnyi különbség van.

A Schalke azóta 11 másik vereséget könyvelhetett el a ligában és öt döntetlen mellett csak egy győzelmük van. A január 9-én aratott, szó szerint világraszóló 4-0-ás győzelmük a Hoffenheim ellen új reményt adott a gelsenkirchenieknek, ám ugyan saját képességükhöz mérten jól játszottak az előző két fordulóban, a Frankfurttól és a Kölntől is egyaránt vereséget szenvedtek. Még a német bajnokságba szó szerint berobbanó amerikai középcsatár, Matthew Hoppe sem tudott segíteni a csapaton, holott a Hoffenheim elleni bemutatkozása óta – amely során mesterhármast rúgott – az előző kéz forduló mindegyikében betalált. Robert Lewandowski mellett ő az egyetlen, aki a 2021-es naptári esztendőben öt találatnál jár.

Nem csak a képen látható Leon Goretzka és Leroy Sané, hanem a Bayern csapatkapitánya, Manuel Neuer, a cserecsatárunk, Eric-Maxim Choupo-Moting és második számú kapusunk, Alexander Nübel is visszatér egykori együttesének otthonába.

Ami a bevethető játékosok kérdését illeti, a Schalkénál több kulcsjátékos is 50%-os valószínűséggel várható a délutáni kezdőbe. A visszatérő Sead Kolasinac és Klaas-Jan Huntelaar, de védelem idei legstabilabb tagja, a szenegáli Salif Sané sem biztos, hogy pályára lép a nagy rivális Bayern München ellen. A Bayern viszont csak Corentin Tolissóra nem számíthat, aki elővigyázatosságból marad ki a mai meccskeretből.

A bajorok két egygólos győzelem után utaznak a Veltins Arenába, ahonnan 2017 szeptembere óta mindig bekapott találat nélkül és három ponttal térnek haza. Nemhogy ez, de az elmúlt öt találkozón rúgott 21 gól is igen imponáló statisztika az egykoron az élbolyban vitézkedő kék-fehérek ellen, akik győzelmére a fogadóirodák 17-20-szoros oddsokat adnak.

Vajon meg tudja-e állítani a sok idő után először kapott gól nélküli meccset (Augsburg, 1-0) lehozó Bayern Münchent a történelmi mélységben elhelyezkedő Bányászok vagy Hansi Flick együttese újra erődemonstrációt tart a sereghajtó ellen. A kérdésre 15:30-tól a Sport 2 csatornájára kapcsolva kaphattok választ!

Nyilatkozatok

Hansi Flick: „Az Augsburg elleni első félidőnk jó volt, 4-0-ra kellett volna vezetnünk. Úgy tűnik, hogy a csapat ismét azt a focit játszotta, amit akarunk: presszingelni és hibákba kényszeríteni az ellenfelet. A második félidőben nem fedtük le jól a területeket, ezért nem is találtuk meg annyira a játékunkat – a morálunk és a mentalitásunk viszont jó volt. Megvédtük a kaput és megpróbáltuk kapott gól nélkül lehozni a meccset. A két győzelem odáig vezettt, hogy a Bayern hosszú történelme során először nyerte meg januárban az őszi szezont. […] A Schalkénak jó játékosokból álló csapata van, a tabella nem tükrözi a kvalitásukat. Mindkét csapatnak meg kell küzdenie a pályával, amely nem feltétlenül olyan, amilyet az ember szívesen lát a Bundesligában. Meg kell szoknunk a körülményeket, tisztában kell lennünk azzal, hogy lehetnek pontatlan átadások, ahogy az ellenfélnél is. Készen kell állnunk arra, hogy kihasználjuk a hibáikat.

Christian Groß (FC Schalke 04): „Ez egy új találkozó, új helyzet, sok eshetőség van előttünk. Ez az, ami a focit ennyire vonzóvá teszi. Fontos, hogy ne kövessünk el hibákat magunktól. Ez volt a Köln ellen a helyzet és ez vezetett ahhoz, hogy két gólt is kapjunk. A ponthelyzetünk miatt többet kell tennünk, ha az előre való játékról van szó. Meg kell mutatnunk, hogy csapatként tudunk védekezni és ki kell használnunk a helyzeteinket legelől.”

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top