Bundesliga

„Kihasználtuk azt, amit a konkurencia feltálalt elénk” – Reakciók: Schalke 04 FCBA Schalke otthonában aratott 4-0-ás győzelmet követő nyilatkozatok.

Hansi Flick: A két vereségünk után fontos volt, hogy visszanyerjük a stabilitásunkat, a legutóbbi két meccsen nem is kaptunk gólt. Természetesen örülök a héten megszerzett kilenc pontnak. A mai eredménnyel is elégedett vagyok, de van egy pár dolog, amiben még jobbak lehettünk volna: például labdabirtokás során a helyezkedésre, de néha túl könnyen veszítettük el a labdákat is, magas rizikóval játszottunk. Végül érvényesült a játékunk, nagyon elégedett vagyok ezzel a fordulóval is: a konkurencia előkészített, ezt kihasználtuk. Fontos, hogy mindig 100 százalékot akarva lépjünk pályára, akárcsak az elmúlt meccseken. Most lesz két szabadnapunk, pihennünk kell fejben, de szerdától a Hoffenheim elleni mérkőzésre fogunk intenzíven készülni.

Manuel Neuer: A gyep miatt ma nem volt sok lehetőség a játékban. Az első félidő jó volt, de a félidőben sajnos csak 1-0-ra vezettünk. Az Augsburg ellen nehezebb dolgunk volt, mert ott küzdenünk kellett. Ma rá tudtunk tenni erre egy lapáttal és ezenfelül is volt pár gólhelyzetünk, Ralf Fährmannak viszont voltak nagyon jó védései. Már a meccs előtt alártuk volna a 4-0-ás eredményt. (…) A Schalkénak voltak jó pillanatai, az első félidőben két nagy helyzetüknél sem jól védekeztünk. Hiányzik nekik egy igazi sikerélmény, ez jót tenne a csapatnak. Természetesen azt kívánom nekik, hogy maradjanak az élvonalban, szorítok nekik.

Bayern beats Schalke 4-0 to extend Bundesliga lead - The Edwardsville Intelligencer


Thomas Müller: Az első félidőben sokat ostromoltuk az ellenfél kapuját, volt pár szépen kijátszott helyzetünk, aminek csak a befejezése hibádzott. Voltak hanyag pillanatok, de amikor emeltük a tempót, akkor mindig jó lövőhelyzetbe kerültünk. Mostanában nem gázoljuk el az ellenfeleket, a Schalkéval sem ezt tettük. A médiában mindig megpróbálják elemezni, hogy mi a baj a Bayernnél, ezt szajkózzák: „Miért nem olyan dominánsak, mint a nyáron?” Nem szabad elfeledni, hogy a tavalyi nyár rendkívüli volt, ezt veszik mércének alapul. Természetesen ismét el akarunk jutni odáig, viszont minden ellenfelünk védekezik. Jól teljesítettük ezt a hetet – mindhárom meccset megnyertük és nagy lépést tettünk előre a tabellán. Ez számít.

Boatengről: Jelenleg nálunk van, nyárig van szerződése. Egy megfelelő papírra való aláírása talán jöt tennie a jövőre nézve. Régóta csapattársak vagyunk, nem ártana, ha egy kicsit tovább is odafigyelne rám.

Der FC Bayern war am Sonntag zum 18. Spieltag in der Bundesliga zu Gast beim FC Schalke 04. Der Spielbericht.

Hasan Salihamidzic: Egyáltalán nem aggódom a keretünk miatt, 100 százalékig megbízunk benne. Boatenggel az adott időben fogunk beszélni és egy mindenki számára fair döntést hozunk.

Christian Gross: El kell ismernünk, hogy megérdemelten győztek. Az első két gól biztonságot adott nekik, hogy megnyerhetik a meccset. A másodikat soha nem szabadott volna bekapnunk, a félidőben ki is hangsúlyoztam, hogy mindent meg kell tennünk ennek az elkerülése érdekében. Van egy pár dolog, amit jól csináltunk, de volt amit rosszul. Láttunk egy kis javulást: egész jók voltunk, de nem elég jók.

Ralf Fährmann: Két gólt megérdemeltünk, a további kettő már túl sok. Ki kell mondanunk, hogy a Bayern ellen játszottunk. Számunkra most jönnek a fontos találkozók, például a Werder ellen. A Bayern jobb volt és megérdemelten győzött.

„Kihasználtuk azt, amit a konkurencia feltálalt elénk” – Reakciók: Schalke 04 FCB
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top