Gazdaság

A Bayern München a harmadik legtöbb bevételt szerző klub a világon

A Deloitte nemzetközi cége összesítette a világ legnagyobb összbevétellel rendelkező futballklubjait.

A kereskedelmi vállalat Football Money League nevű listájában ezúttal is összesítette a világ legnagyobb hozammal rendelkező klubjait. Az FC Barcelona a tavalyi évhez hasonlóan az első helyen áll 715,1 millió eurós bevétellel, míg mögötte szorosan a második helyen következik a nagy rivális Real Madrid (714,9 millió €). A Bayern München szerezte meg a képzeletbeli bronzérmet 634,1 milliós bevétellel és egyetlen német klubként tanyázik az első tízben. Míg a maradék top 10-es helyet a hat nagy angol klub közül öt, illetve a PSG és a Juventus tölti fel, addig a 12. pozícióban a Borussia Dortmund (365,7 millió), a 16. helyen a kiesőjelölt Schalke (222,8 millió) helyezkedik el. Érdekesség, hogy az Eintracht Frankfurt is odafért sereghajtóként a világ 20 legjobb hozamot generáló csapata közé (174 millió).

Throughout all the victories and triumphs in 2020, the FC Bayern players were accompanied up close by the Club Media team.

A harmadik helyezés és a viszonylag alacsony hozamcsökkenés betudható a Bayern München remek közösségi média csapata munkájának is, amely az elmúlt esztendőben 600 millió elérést produkált, illetve 11 millió új követőt szerzett. Szinte minden platformon megtalálható a bajor klub, ráadásul külön magazin, podcast és a már ismert TV-csatorna színesíti a kínálatot a szurkolók számára.

A tanulmány a 2019/2020-as idényre vonatkozik és némi visszaesés is megfigyelhető a tavalyi rangsor számaihoz képest. A Deloitte szerint ez a húsz együttes összesen több, mint egymillárd eurónyi bevételkiesést könyvelhetett el a koronavírus-járvány miatt. A Bayern München teljesített egyébként legjobban a topklubok közül, hiszen Karl-Heinz Rummeniggééknek sikerült a legkisebb bevételcsökkenést mutatniuk az elmúlt egy évben. Az elemzés kiemeli, hogy a bajor vezetés ereje legfőképpen a marketing- és reklámrészleg területén egyedülálló.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top