Bundesliga

Flick: Üzenni akarunk a Bundesligának / Örülök, hogy Süle a csapatunk tagja

Hansi Flick a pénteki, Hertha elleni bajnoki mérkőzés és a Bayern számára hétfőn induló klubvilágbajnokság kapcsán válaszolt az újságírók kérdéseire.

A Hertha elleni meccsről: A sorozatbeli ötödik győzelmünkre pályázunk, ezzel akarjuk üzenni a Bundesligának, hogy ismét kiváló formának örvendünk.

Arról, hogy a Hertha leigazolta Khedirát: Mostanában nem sokat játszott. Mindig jó kapcsolatban voltunk, néha találkoztunk is. Képes vezetni egy csapatot, egy vezértípus. Örülök neki és a Bundesligának, hogy a Herthát fogja támogatni. Szenzációs karrier van mögötte.

A csapat hangulatáról: Nagyon koncentráltak, de jól is érzik magukat. A tegnapi és a mai edzés is nagyon tetszett, nagyon elégedett vagyok.

Süléről: Jelenleg nagyon jól védekezik, mindig opciót jelent számunkra középre vagy a szélre. Nagyon elégedett vagyok a fejlődésével – komoly sérülésen van túl. Ő egy gyors játékos, a labdával is nagyon jól bánik. A fizikai képességei abszolút az előnyére válnak. Nagyon örülök, hogy a csapatunk tagja, mindig számíthat rá az ember. Kora ellenére nagyon tapasztalt.

A Hertha-meccs utáni klubvilágbajnokságról: Nagyon magas lesz a terhelés, hétfőn és remélhetőleg csütörtökön lesznek a meccseink. Nem sok időnk lesz ott, de csak a pénteki meccs után gondolunk erre. Meg akarjuk nyerni a címet, de nem lesz egyszerű – két meccset is kell játszanunk, másképp alakul a hetünk és ebben rejlenek veszélyek. Végig akarjuk csinálni és meg akarjuk nyerni a trófeát – a csapat ezzel történelmet írna. Ez a célunk, de tudjuk, hogy nehéz feladat lesz.

A katari utazó keretről: Nagyon korán le kellett adnunk a listát, ezért van rajta egy pár sérült játékos is. Alex Nübel és Nianzou Münchenben végzi a rehabilitációját, Javi és Goretzka esetében türelmesnek kell lennünk, a karantén után tesztelni kell őket. Javi számára a karanténnak vége, Leon pénteken szabadul. A tesztek után döntjük el, hogy utánunk utazhatnak-e vagy sem.A védekezésről: Még nem vagyok teljesen elégedett, mindig van pár apróság, ami hibádzik. Folyamatos fejlődésen megyünk keresztül, jó úton járunk. A kupakiesés által – ami nagyon bosszantó volt számunkra – valamivel több időnk maradt bizonyos dolgokba jobban belemenni.

A kölcsönjátékosokról: Fontos, hogy játsszanak a srácok. Zirkzee és Richards személyében két olyan játékos ment el, akit szívesen tudnék a csapatomban, de a fejldődésük szempontjából fontos volt, hogy játéklehetőséget gyűjtsenek. A múltban voltak egy páran, Lahm vagy Alaba, akik megjárták ezt az utat, később pedig a Bayernt képviselték.

A rotációról: Lehetőleg az összes játékost játszatni akarjuk. Az edzői stábunk nagyon elégedett volt az elmúlt hetek miatt. A csapat intenzíven, de jó kedvvel és örömmel dolgozott. Az a célunk, hogy eredményesek legyünk.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

bayernszektor (@bayernszektor) által megosztott bejegyzés

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top