Interjúk és nyilatkozatok

Davies: Nagyszerű érzés volt első kanadaiként BL-t nyerni

A Bayern München 20 esztendős balbekkje, Alphonso Davies nyilatkozott a Klub-világbajnokság előtt a Goal.comnak.

Goal: Tavaly elképesztő szezonod volt és mindannyian elámultunk attól a hihetetlen szólótól, amely után asszisztot adtál a Barca ellen. Az edző bátorított erre a szép teljesítményre?

Davies: Persze. Én csak szeretném megmutatni, mit tudok, megpróbálni úgy teljesíteni, hogy a legjobbamat nyújtsam. Azzal a szólóval kapcsolatban, szerintem azért tettem, mert úgy gondolkodtam, mintha az edzővel lennék. Örülök, hogy végülis jól sikerült.

Te vagy a leggyorsabb játékos a Bundesligában. Ebben a szezonban is igyekszel a leggyorsabb lenni? Mennyire fontos ez neked?

Számomra az nem egy cél, hogy a leggyorsabb legyek a ligában. Amikor elérek egy ilyen teljesítményt, miközben a munkám végzem, örülök. Nem ez a célom, viszont egy szép egyéni siker.

Előző héten két csapattársad, Goretzka és Martínez is pozitív koronavírus-tesztet produkált. Hogyan befolyásolta ez a csapatot ebben az időszakban?

Muszáj óvatosnak lennünk. Akármit csinálunk a pályán, az öltözőben maszkot viselünk, hogy megakadályozzuk a korona terjedését a csapaton belül. Azt gondolom, jó munkát végzünk ezzel kapcsolatban. Balszerencsénkre ketten elkapták a vírust, de muszáj előre néznünk és remélnünk, hogy hamarosan visszatérnek a csapathoz.

Image result for alphonso davies

Davies hazája zászlajával ünnepelte a BL-sikert.

Mi a legszebb élményed az előző idényből?

A legjobb az volt, amikor felemeltem a Bajnokok Ligája-trófeát. Őszintén, a kemény munka, amelyet az előző évben nyújtottunk, kifizetődött. Az, hogy az első kanadaiként tettem meg mindezt, nagyszerű érzés számomra.

Van valami változtatásod vagy terved az idei szezonra?

Személy szerint nem változtattam semmit. Az előző egy nagyszerű idény volt, öt trófeát nyertünk. Ebben az évadban sem változott semmi. Még mindig jól focizunk, meccseket nyerünk. Nem is nagyon érdekel, a többi csapat mit csinál. Én csak játszom a játékom és megpróbálom mindig azt nyújtani, amire szükségünk van, hogy meccset nyerjünk.

Hogyan tartják fenn a motivációt a Bayern játékosai?

Az egész csapat sikerre éhes és minden győzelemért, minden trófeáért, minden meccsért úgy megyünk, mintha csatába vonulnánk. Mindezt az előző idény után, amikor öt címet nyertünk. Jelenleg az a célunk, hogy újra megvalósítsuk ezt a sikert. Nehéz lesz, ezt tudjuk, de a csapatunk erős. Igyekszünk a legjobbunkat nyújtani.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top