Bundesliga

Dárdaiék otthonába utazunk | Hertha vs. Bayern

Ugyan küszöbön a Klub-világbajnokság elődöntője, a Bayern München csapatának a Bundesliga küzdelmeiben kell helyt állnia. A 20. fordulóban a Hertha Berlin otthonába utaznak Lewandowskiék.

Az utóbbi években megszokhattuk, hogy olykor magyar érdekeltségű csapatokkal is szembe száll a Bayern az első osztályban. Most se lesz ez másképp, hiszen a múlt héten (megint) kinevezték Dárdai Pált a Hertha kispadjára. A szimpatikus magyar tréner visszatérése utáni első mérkőzésén még nem örülhetett sikernek, hiszen ugyan csapata megszerezte a vezetést az Eintracht Frankfurt ellen, a Sasok a szenzációs formában lévő André Silva vezényletével megfordították a mérkőzést (3-1). Hogy enyhítse a fájdalmat, a vezetés két új igazolással erősítette meg a csapatot: kölcsönbe érkezett a világbajnok Sami Khedira, illetve a Marseille szerb támadója, Nemanja Radonjic is.

A Dárdai Pál által váltott Bruno Labbadia 18 mérkőzés alatt a 15. helyre volt képes irányítani a 17 pontot szerző fővárosiakat, akiknek így a kiesés ellen kell küzdeniük a szintén 17 egységgel rendelkező Arminia Bielefeld ellen. Ugyan a tabella legalsó felének leggólerősebb csapatáról beszélünk, a védelem egyelőre nem áll biztos lábakon, hisz ők kék-fehérek kapták a harmadik legtöbb gólt ebben az idényben. A 6 gólt és 3 gólpasszt szerző Matheus Cunha a teljes mezőnyt tekintve is szezon egyik legjobb játékosa, rajta kívül pedig az ötgólos Jhon Córdoba és Krzysztof Piatek tartozik még a sikeres szezont futó labdarúgók közé. Utóbbi kettő két-két találatot jegyez a Hertha 5 idei góljából, ám Córdoba az előző fordulóban megsérült, így nem lesz bevethető.

Ami a két klub legutóbbi találkozóit illeti, a Bayern dominált: előző 5 meccsükből négyet a bajorok nyertek, egyszer pedig, a 19/20-as idény nyitófordulójában 2-2-es döntetlent játszottak. Legutóbb 2018 szeptemberében tudott nyerni a Hertha a rekordbajnok ellen, akkor Dárdai Pál 2-0-ás győzelemre vezette a berlinieket.

A Bayern München sorozatbeli ötödik győzelmére készülhet a bajnokságban és forma, valamint előzetes esélyek alapján is sokkal esélyesebbnek tűnik, mint a fővárosi együttes. A védelem is kezd magára találni, hiszen a Holstein Kiel elleni kupavereség óta négy meccsen csak kétszer kapitulált a gárda.

Miután a Hoffenheim elleni meccs előtt kidőlt a sorból a koronavírusos Javi Martínez és Leon Goretzka, illetve térdsérüléssel küzd Alexander Nübel, valamint visszatérésén dolgozik Tanguy Nianzou, Hansi Flick négy játékosát kénytelen nélkülözni. A hazaiaknál a hosszú ideje sérült Javairo Dilrosun, Dedryck Boyata és Marvin Plattenhardt nem játszhat a már fent említett kolumbiai Córdoba mellett.

Hogy lejjeb sodródik-e Dárdai együttese vagy netán a 44 éves magyar edző képes lesz valami meglepetést húzni a Bayern ellen, változott meccskezdéssel, ma este 20:00-tól kiderül!

Nyilatkozatok:

Hansi Flick: „12 pontot gyűjtöttünk az előző négy meccsünkön. Most természetesen meg akarjuk szerezni az ötödik győzelmünket sorozatban, hogy megmutassuk a Bundesligának, hogy újra a siker útján járunk. Ez a célunk!”

Pál Dárdai: „Ha a Bayern München jó napot fog ki, nincs esélyed. De ha egy átlagos napról beszélünk, akkor akármit elérhetsz, ha rendszerezetten dolgozol ellenük. Ha senki senki sem tunyul el és megragadod az labdatartás jó pillanataiból származó előnyöket és megszerzed a labdát, majd kialakítod a helyzeteket a gólszerzésre – és azokat ki is használod hatékonyan, akkor van esélyed.”

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top