Bundesliga

Tovább íródik a győzelmi széria, győztünk Berlinben is | Hertha 0-1 Bayern



A Bayern München minimális, de megérdemelt győzelmet aratott a Hertha ellen. A berlinieknek voltak jó lehetőségeik, amellyel a meccs első találatát vagy az egyenlítést is megszerezhették volna, de ezeket nem tudták gólra váltani, így hiába álltak ismét közel a pontszerzéshez, továbbra is pocsék formában vannak – ellentétben a Bayernnel, akik a sorozatbeli ötödik győzelmüket aratták.  Lewandowski gólszériája megszakadt, de Neuer ismét kapott gól nélküli meccset abszolvált.

Lehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember és , szöveg, amely így szól: „BUNDESLIGA, 20. FORDULÓ BAYERN SZEKTOR MINIMÁLIS GYŐZELEM A HATÁSTALAN HERTHA ELLEN HERTHABSC HerthaBSC HERTHA BERLIN 0-1 CBAYERN MUNCHEN Coman (21') BAYERN”

🔴 Bayern:

Neuer – Lucas, Alaba, Süle, Pavard – Kimmich – Coman (Choupo-Moting 86′), Gnabry (Tolisso 73′), Müller, Sané (Costa 73′) – Lewandowski

🔄 Padon maradtak:

Hoffmann, Boateng, Davies, Sarr, Roca, Musiala

🆚 Hertha:

Jarstein – Mittelstadt, Torunarigha (Alderete 46′), Stark, Pekarik – Tousart, Ascacibar (Khedira 81′) – Cunha, Darida (Guendouzi 56′), Lukebakio (Leckie 81′) – Piatek (Radonjic 63′)

🔄 Padon maradtak:

Dárdai M., Klunter, Lowen, Schwolow



Az első félidő:

Az első nagy helyzet a hazaiak előtt adódott, de a harmadik percben Lukebakio közeli lövését Neuer bravúrral, lábbal hárította.

Két perccel később Sané próbálkozott a gólszerzéssel, de ezúttal Jarstein volt résen.

A 10. percben Jarstein ezúttal hibázott, Sanét buktatta a 16-oson belül: Lewandowski büntetőjét azonban védte! A lengyel támadó 11 értékesített büntető után vétett ismét. 

Lewa elhibázott tizenegyese

A 14. percben ismét a hazaiak próbálkoztak: Piatek tizenhatoson kívüli lövését Neuernek kellett a kapu fölé emelnie.

GÓL! A 21. percben Coman megpattanó lövése Jarstein fölött csapódott a kapuba! 1-0, megérdemelt Bayern-vezetés! A gólpassz Müller nevéhez fűződik, neki ez volt a 10. gólt megelőző átadása az idei bajnokságban.

Coman találata

Fél perccel a félidő vége előtt Lukebakio 20 méteres szabadrúgását Neuer a csúszós labda miatt csak másodszorra tudta a birtokába venni. Pár momentummal később a kapus majdnem Lewának adott gólpasszt, Robert a kapust megelőzve nem sokkal juttatta a labdát a kapu mellé.

A 45+4. percben Sané egyéni szólóját követően a második hullámban érkező Coman lőtt jócskán a kapu fölé.

Egy-két veszélyesebb hazai pillanatot leszámítva tehát a Bayern összességében a markában tartotta a mérkőzést, a körülmények ellenére is láthattunk szép labdakezeléseket, átadásokat a srácoktól.

Az első félidő statisztikája:



A második játékrész:

Két percet kellett várni a fordulás utáni első nagy lehetőségére: Gnabry a kapu felé megindulva 20 méterről lőtt, de a lövése megpattant és szögletre vágódott – a pontrúgást Kimmich csavarta a kapu felé, de Jarstein időben visszaért és kipaskolta a labdát.

A 63. percben gólt lőtt a Hertha, de a találatot egy lesállás előzte meg, így a játékvezető jogosan érvénytelenítette a berliniek egyenlítőgólját.

Óriási helyzet a Hertha előtt! A csereként beállt fiatal Guendouzi kiszorított pozícióból a rövidre célzott, de Neuer újabb fantasztikus védést mutatott be lábbal. Marad az 1-0!

A 76. percben végre a berlini kapu előtt is akadt egy újabb helyzetecske: Lewa lapos, gyenge, középre érkező, de kellemetlen lövését kellett a berlini kapusnak lábbal kivágnia.

A 87. percben a Marseille-től érkező, csereként beállt Radonjic tüzelt közelről Neuer kezei közé, a Bayern kapusának nem is okozott gondot a lövés hárítása.

Újabb két perc múlva jött a brazil Cunha kontrája, egy az egyben pöckölte Neuer és a kapu mellé a Hertha-támadó. Köszönjük neki!

A Bayern ezzel a sorozatbeli ötödik győzelmét aratta és továbbra is magabiztosan vezet a Bundesligában.

Statisztika:

A Bayern hétfőn 19 órától az Al Ahly ellen játszik Klub-VB meccset a csütörtöki döntőbe jutásért.

Tovább íródik a győzelmi széria, győztünk Berlinben is | Hertha 0-1 Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top