Klubvilágbajnokság

„Nem volt egy gálaelőadás, de megérdemelten győztünk” | Reakciók: Al Ahly 0-2 Bayern

Az Al Ahly elleni 2-0-ás győzelmet követő nyilatkozatok.

Hansi Flick: Éltünk a favorit szerepével és megérdemelten jutottunk be a döntőbe. Az első félidőt diktáltuk, egy-két góllal többet is szerezhettünk volna – a másodikban viszont hiányzott valami, hogy belejöjjünk a játékba, de így is mi domináltunk. Elégedett vagyok, ez egy koncentrált teljesítmény volt a csapatomtól.

A döntőről: Láttam a másik elődöntőt is – a Tigres egy nagyon atletikus csapat, holnap fogunk felkészülni rájuk. Meg akarjuk szerezni a címet – ha sikerül, akkor a hatodikkal zárhatjuk le ezt a kiváló szezont. Az FC Bayern kiemelkedő klubtörténelmében is egy rendkívüli sikert jelentene.

A szurkolókról: Nagyszerű volt közönség előtt játszani, egy kicsit hangosabban kellett instrukciókat adnom a játékosoknak. Mindannyian örülni fogunk, ha a Bundesligába is visszatérhetnek a rajongók.

A döntőről: Leon és Javi nem csatlakozik hozzánk – kár érte, mert mindketten jöttek volna. Münchenben edzenek és hétfőre már talán bevethetőek lesznek.

Képtalálatok a következőre: hansi flick

Robert Lewandowski: Nagyon elégedettek vagyunk, hogy bejutottunk a döntőbe. Birtokolni akartuk a labdát, irányítottuk a játékot, de korábban akartuk megszerezni a második gólunkat. A döntő egy nagy meccs lesz, holnaptól már a Tigresre fókuszálunk. Nagyszerű dolog itt lenni, meg akarjuk nyerni a hatodikat is készen állunk erre, de remélem, hogy a döntőben még jobb játékot nyújtunk és nem kell sok lehetőség a gólokhoz.

Képtalálatok a következőre: hansi flick


Thomas Müller: Szokatlan volt ismét rajongók előtt játszani. Elértük a célunkat és ott vagyunk a döntőben, most pedig lehetőségünk van megnyerni a Klub VB-t. Nagyon barátságos, harmonikus meccs volt. Az Al Ahly egy óriási klub, ők Egyiptom vagy Észak-Afrika Bayernje. Nem sikerült a második gólt korábban megszerezni.

Képtalálatok a következőre: thomas müller

Joshua Kimmich: Az első 30-35 perc eléggé rendben volt, majd túl sok hibát vétettünk és többet kellett futnunk. Ez nem volt szükségszerű. Hátul járattuk a labdát anélkül, hogy lendületesen használtuk volna ki a labdabirtoklásunkat. Az Al Ahly jól jött vissza a szünetből. Összességében nem volt egy gálaelőadás, de megérdemelten győztünk.

Pitso Mosimane: A Bayern a legjobb Európában. Sokáig nem adták oda nekünk a labdát, túl ritkán volt lehetőségünk támadást építeni. A védekezésünk jól szervezett volt. Már várjuk a brozmérkőzést.

Mohamed El Shenawy: Gratulálok a Bayernnek, klafa meccs volt. Megpróbáltuk érvényesíteni a stratégiánkat, szerintem jó képet alkottunk magunkról. A csapat jól játszott. Az európai BL-győztes ellen szerepeltünk, sokat tanulhatunk ebből.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top