Klubvilágbajnokság

Flick: Pokolian oda kell figyelnünk / Sané megmutatta, amit látni szeretnénk tőle



Hansi Flick a Tigres elleni Klub VB-döntő kapcsán válaszolt az újságírók kérdéseire.

Az esetleges rotációról: Örülünk, hogy ott vagyunk a döntőben, ez volt a nagy célunk. A legjobb csapatot fogjuk kiállítani, csak ezután foglalkozunk a Bielefelddel. Természetesen az a cél, hogy egy összeszokott, egyben egy friss energiájú csapatunk legyen. Beszélünk a játékosokkal és meglátjuk mi lesz, nem árulok el semmit.

A Tigresről: Láttam őket az elődöntőben és lenyűgözött, ahogy játszottak. Nagyon intenzívek voltak és a szélsőjátékuk is minőségi. Carlos Salcedot ismerjük Németországból. Nehéz meccs lesz. Van egy elemzési részlegünk, ők elemezték alaposan a Tigrest – ugyanolyan intenzíven készülünk rájuk, mint más meccsekre. Reméljük, hogy a megfelelő következtetéseket fogjuk levonni.

Mi lesz a kulcs? Mint minden meccsen, a döntőben hatványozottan fontos, hogy rögtön a meccs elejétől a megfelelő hozzáállással lépjünk pályára. A csapat már bizonyította, hogy mire képes, pokolian ébernek kell lennünk. A Tigres nagyon jól épít támadásokat, céltudatosak. Jól támadnak a széleken, középen is vannak gólszerző játékosaik. Ezúttal jobban ki kell használnunk a lehetőségeinket. Mindig rajtunk múlik, hogyan helyezzük nyomás alá az ellenfelet és hogyan használjuk ki a labdabirtoklásunkat. Az elődöntőben ezt nagyon jól csináltuk. Hihetetlenül bízom a csapatban, védekezésben még stabilabbak lettünk. Jelenleg nagyon jó szinten vagyunk, felkészültünk – meglátjuk, hogyan akarnak megverni minket holnap.

Sané esetleges kezdetéséről: Nem csak a gólpassznál jeleskedett – beállás után, csakúgy mint a többiek, rögtön ott volt a szeren, labda nélkül is jól dolgozott. Megmutatta, amit szeretnénk látni tőle, jó teljesítményt nyújtott.

Musialáról: Ő a csapat eleme, a korától függetlenül nagyszerű kvalitásokkal rendelkezik. Nagyon labdabiztos és képes megoldani az egy az egy elleni szituációkat. Ha fizikálisan nem is tűnik úgy, labda nélkül is jó munkát végez. Biztos, hogy megkapja a meccseit, valamikor pedig alapember lesz.

Boatengről: Mindannyiunkat megérintett a dolog. Jerome feljött a szobámba és arra kért, hogy engedjem haza. Teljesítettem ezt a kérését.

Flick: Pokolian oda kell figyelnünk / Sané megmutatta, amit látni szeretnénk tőle
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top