interjúk és nyilatkozatok

Torben Rhein: A legnagyobb fegyverem, hogy kétlábas vagyokA Bayern 18 éves középpályása a Sport1-nek adott interjújában beszélt többek között Kloséról, saját magáról és a céljairól, mesélt egy pár Gerland-sztorit, illetve elárulta, hogy miért választotta a Barca és az Arsenal helyett a Bayernt.

Hermann Gerland 2017-ben azt mondta, hogy meg kell jegyezni a neved – akkoriban te voltál a legnagyobb tehetség számára. Hogyan kezelted ezt?

Minden játékos hazudik, ha azt mondja, hogy nem örül a dicséretnek. Viszont nem éreztem nyomást, inkább motivációként fogtam fel – minden nap, edzéseken és meccsen is a maximumot adtam.

Vannak jó szólásai Gerlandnak?

Persze,volt egy pár jó beszólása – jó tudni, hogy támogat és csipkelődik is néha. Annál jobban meg akarom mutatni, hogy mire vagyok képes.

Hogyan csipkelődik?

Emlékszem egy U16-os meccsre. Ott ült a nézőtéren, 2-0-ra győztünk és elégedett voltam a teljesítményemmel. Odajött és megkérdezte, hogy “Mi volt ez, miért nem lőttél gólt vagy adtál gólpasszt?” Mondtam neki, hogy egész jól ment a játék, de folytatta: “Ugyanmár, se gól, se gólpassz, mi a jó ebben?” Egy másik alkalom: egyszer a fitneszedzővel végeztem regeneratív edzést, meglátott és megkérdezte: “Miért nem tréningezel?” a válaszom az volt, hogy “Azért, mert tegnap játszottam.” – erre mondta: “Ha még én lennék az edző, elküldenélek futni.” Ilyen dolgokkal szokott piszkálódni, még a régi iskola neveltje.

Képtalálatok a következőre: hermann gerland training


Kedvenc pozíciód?

A középpályán bárhol tudok játszani, hatosként, nyolcasként vagy tizesként – de legszívesebben a nyolcas poszton játszom, mert ott érzem a legnagyobb szabadságot.

Mik az erősségeid?

A passzjátékomat és a befejezéseimet annak tartom, de valószínűleg az a legnagyobb fegyverem, hogy kétlábas vagyok.

Példaképeid?

Az aktív karrierje során Iniesta volt – ő az idolom, inspirált a játékstílusa. A jelenlegi kedvencem Messi és Thiago.

2020-ban Fritz-Walter-Medál ezüstöt kaptál.

Ez egy remek kitüntetés, de soha nem álmodoztam róla. Az álmom mindig az volt, hogy profi legyek, ezzel a céllal igazoltam 2017-ben a Herthától a Bayernhez. Itt akarok profi lenni, itt akarok érvényesülni és valamikor kifutni az Allianz gyepére. Ezért is hosszabbítottam meg a szerződésem. A Bayern vezetői meggyőztek a koncepciójukkal.

Képtalálatok a következőre: torben rhein

2017-ben visszamondta az Arsenalt és a Barcelonát – hogyan tudta a Bayern meggyőzni?

Amikor fiatalként meghallottam, hogy a Bayern akar engem, az kiváltott bennem valamit, egy wow-érzés volt. Minden játékos álma, hogy egy ilyen klubnál játsszon valamikor. Amikor Münchenbe jöttem és megmutatták nekem az Arénát, eldöntöttem, hogy meg akarom tenni ezt a lépést. Lenyűgözött a klub és annak történelme.

Hansi Flick sok tehetségnek ad debütálási lehetőséget – milyen fontos látni, hogy az olyan tehetségek, mint Musiala rendszeres játékhoz jut?

Pozitívumként fogom fel, ez egyértelmű. Jamallal játszottam együtt a tavalyi szezonban, jól megértjük egymást. Tudom, hogy megvannak a kvalitásaim és ki kell használnom a lehetőséget, ha megkapom.

Milyen a Hansi Flickkel való kapcsolatod?

Főleg Miroslav Kloséval, az egykori U17-es edzőmmel állok kontaktusban. Az ő irányítása alatt edzettem először a profikkal – ott volt Sané, Nübel, Nianzou is, a többiek Lisszabonban vettek részt a BL-turnén.Képtalálatok a következőre: torben rhein

Mit tanult Klosétól az U17-ben?

Elsősorban a mentalitása, a győzni akarása és a profizmusa által fejlődtem. Megmondta hogy a tehetség és az edzés egyedül nem elég ahhoz, hogy profi legyél, a pályán kívüli fegyelem is meghatározó. Tudatosította bennem a táplálkozás és az alvás jelentőségét. Sokat tanultam mellette.t

Nagy edző lesz belőle?

Szerintem igen. Amikor vele edzettünk, mi játékosok remekül kijöttünk vele, olyan érzés volt, mintha egy család lettünk volna. Eszközölte nekünk azt az érzést, hogy az ellenfél nevétől függetlenül az összes meccset képesek vagyunk megnyerni. Ez teszi őt különlegessé.

Mikor debütál a profiknál?

A Bayernnél akarok érvényesülni, ez a világos célom. Mindegy, hogy mikor, nem helyezem nyomás alá magam. Mindent megteszek azért, hogy készen álljak és ha jön a lehetőség, ki is használjam azt.

Torben Rhein: A legnagyobb fegyverem, hogy kétlábas vagyok
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

To Top