Bundesliga

A kötelezőnél is kötelezőbb | Bayern vs. Bielefeld

Hosszú idő után újra hétfő este játszik a Bayern a Bundesligában, ezúttal az idei újonc Arminia Bielefeld ellen. Mutatjuk, mit kell tudni a 21. forduló mérkőzéséről.

21-szeres pénzt fizetnek a 16., osztályozó helyen álló Arminia Bielefeld győzelme esetén a fogadóirodák – ez is mutatja, mennyire papírforma ma este a friss világbajnok Bayern München győzelme. Ahogy mondani szokás, a kötelező meccsek a legnehezebbek és jó kérdés, hogy a Bielefeld mennyire lehet képes megállítani a tabella élén hétpontos előnyre pályázó bajorokat.

Míg a Bayern elmúlt hét meccséből hetet nyert meg, miközben mindössze két gólt kapott, az Arminia Bielefeld utolsó két meccsén nyolcszor kapitulált és csak kettő gólt szerzett. Legutóbbi találkozójuk ráadásul igencsak fontos volt, hiszen a szintén kiesés elől menekülő Köln együttesétől szenvedtek vereséget. A klub elmúlt heteinek egyetlen pozitívuma, hogy a múltheti, Bremen elleni mérkőzését elhalasztották, így több, mint két hete volt, hogy felkészüljön Hansi Flick csapatából. Ugyanakkor ez a kihagyás rosszul is hathat a keretre.

A Bielefeldet az utóbbi időben három játékos teljesítménye tartja életben: a kapusé, Stefan Ortegáé, valamint a támadóké Ritsu Doané, illetve Sergio Cordóváé. A két offenzív játékos összesen nyolc gólt hozott össze csapatának, ez pedig több, mint a fele a klub egész szezonban rúgott találatainak (15). Ebben a statisztikában egyébként csak a Schalke alkotott hasonlóan borzasztót, hiszen a gelsenkircheniek is ugyanennyi góllal rendelkeznek. Támadójátékuk fellendítése érdekében a klub vezetősége két kölcsönjátékost csábított a klubhoz Michel Vlap és Masaya Okugawa személyében, akikben ott lehet a debütáló-faktor a Bayern elleni mérkőzésen. A 61 esztendős vezetőedző, Uwe Neuhaus és csapata ráadásul a legjobb keretével utazik Münchenbe.

A Bayern klasszis csapatából viszont a koronavírusos Thomas Müller, az izomproblémákkal küszködő Serge Gnabry, illetve a személyes okok miatt kihagyott Jerome Boateng fog hiányozni a régóta sérült Nianzou és hetekre kidőlő Nübel mellett. Leon Goretzka és Javi Martínez visszatért a keretbe karanténjuk után, viszont előbbi fájlalta a vádliját, így nem biztos, hogy ott lehet a padon az Arminia ellen.

A találkozó 20:30-kor kezdődik és a Sport 1-en követhetitek élőben.

Nyilatkozatok

Hansi Flick: „Ha a Bayernnél játszol, természetesen magas a terhelés, de eredményesek akarunk lenni, mindenkit ez inspirál. Ezért is tudjuk legyőzni önmagunkat és ezért tudunk 100 százalékos teljesítményt nyújtani. A játékosoknak mindent ki kell adniuk, ami az erejükből telik. […] Hiszem, hogy Jamal Musiala továbbsegít minket. Meglátjuk, hogyan állítjuk össze a csapatot, de páran kidőltek, úgyhogy ejtenünk kell egy pár változtatást. A csapatnak így is megvan a minősége ahhoz, hogy legyőzze a Bielefeldet. Délelőtt lesz még egy edzésünk, ott fogom megkérdezni a srácokat ki hogyan érzi magát. Mindig őszinte visszajelzést kapok, ezekből az információkból állítom fel a legjobb csapatot a pályára.”

Uwe Neuhaus: „Mindenki tisztában van vele, hogy meg lehet verni a Bayernt vagy legalábbis egy pontot lehet ellenük szerezni. Azon múlik, hogy mindezt el tudjuk-e hinni az utolsó másodpercig. Persze nyilvánvaló, ki a meccs favoritja.”

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top