Interjúk és nyilatkozatok

Flick: Kovachoz képest nem változtattam sokat / csodáltam Wengert

A Bayern mindent megnyerő mestere – aki így sem lett az év legjobbja a FIFA-nál – ezúttal a France Footballnak adott nyilatkozatot – ebből idéztünk pár érdekesebb részletet.

▪ A karrierem elején főleg a holland focit követtem és csodáltam – először Foppe de Haant, majd Johan Cruyffot és Louis van Gaalt. Sokat figyeltem Arsene Wenger edzéseit is az Arsenalnál. Szerettem a filozófiáját, főleg azt a támadójátékot, amit játszatott a csapatával. Kedveltem a Dennis Bergkamp, Thierry Henry, Patrick Vieira, Robert Pires-féle csapat játékát. Szenzációsan támadtak, csodáltam ezért Arsene-t.

▪ A Dortmund elleni 4-0-ás győzelmünk volt a fordulópont az előző szezonban – Kovachoz képest nem hoztam be sok változtatást. Fontos volt, hogy a játékosok érezzék a bizalmat és higgyenek a potenciáljukban. Akkor realizáltuk, hogy tökéletesen működik a koncepciónk. A Leverkusen és a Gladbach elleni vereségünk ellenére is megvolt a bizalom, ez nem is változott már a későbbiekben. Ez a támadóbb felfogású játék nagy segítség volt a játékosaim számára. Magasabb hőfokkal játszottunk, többet kockáztattunk a pozíciós játékban, így ismét domináltuk a meccseinket.

▪ Szerintem a Bundesliga még erősebb lett. A Wolfsburg és a Frankfurt nagy kvalitással és támogatással rendelkezik, a Lipcsében és a Leverkusenben is magas a potenciál –  nem szabad elfelednünk a Dortmundot és a Mönchengladbachot sem. Meggyőződésem, hogy a liga nagyon látványos meccseket kínál. Őszintén szólva nem is kell a másik négy topbajnokságra irigykednünk.

▪ Nagyon erős az összetartás az öltözőnkben. Mindenki készen áll arra, hogy odaálljon a másik mellé. A közös élvezetek elengedhetetlenek, legyen szó edzésről, az öltözői hangulatról vagy a mérkőzésekről.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top