Bundesliga

Flick: A Frankfurt egy játékerős csapat, száz százalékot kell nyújtanunk

Hansi Flick a Frankfurt elleni idegenbeli bajnoki előtt tartott sajtótájékoztatót.

Tolisso sérüléséről: Beszéltem ma vele telefonon, meg is operálták. Komoly sérülést szenvedett a bal combjában. Nagyon sajnálom, erős fájdalmai voltak – megmutatta a kvalitásait, nagyon meggyőző volt számomra. Szüksége van a ritmusra, most megkaphatta volna ezt, de remélem, hogy minden jól alakul, támogatni fogjuk őt. Semmi nem utalt a sérülésére, korábban nem voltak problémái. A Bayern mindig bizonyította, hogy az ilyen helyzetekben is támogatja a játékosait. Coconak vissza kell térnie arra a teljesítményszintre, amin volt, ez a feladatunk. Mindig ez a Bayern célja, ezt én is tapasztaltam játékosként. Legalább három hónapos kiesésre számítunk, remélem jól fog gyógyulni. Megkapja a szükséges időt a felépülésre – előre kell tekintenie, de ez nem mindig annyira egyszerű. Én is gyakran sérült voltam a karrerem során, támogatnunk kell őt.

A személyi helyzetről: Szerintem Jerome Boateng ott lesz, csakúgy mint Javi Martínez és Leon Goretzka. Jerome régóta edz, a másik két srác is becsatlakozott – tervezek velük. Mindannyiunk számára kihívás a helyzet, de aki a pályán lesz, annak 100 százalékot kell nyújtania – akkor elegendő kvalitás van bennünk.

Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember, álló emberek és fű

A koronáról: Amióta Müller pozitív lett, minden nap tesztelünk, részben gyorstesztekkel. A higiéniai koncepciónk jó, megpróbálunk tudatosan figyelni arra, hogy viseljük a maszkot és tartsuk a távolságot. Ennél többet nem tehet az ember.

A Frankfurtról: Az ilyen meccsekért focizik az ember. Fredi Bobic és Adi Hütter szenzációs munkát végeznek. A csapat nagyon jól össze van rakva, szuper fejlődésen mentek keresztül. Agresszív focit játszanak, jól presszingelnek. Kostic az egyik legjobb előkészítő a ligában, Silva személyében pedig van egy olyan játékosuk, aki értékesíteni tudja a helyzeteket. Védezésben is jól áll a szénájuk, Hinteregger nagy szenvedéllyel focizik – képes labdával és anélkül is villlogni. Játékerős csapat a Frankfurt, képesek fájdalmat okozni az ellenfélnek.

A favoritról: A Frankfurt nagyon jó formában van, ők szerezték a legtöbb pontot 2021-ben. Van egy pár játékosunk, aki nem áll rendelkezésre, de így is minőségiek vagyunk. Idegenben játszunk, sokat fog számítani a hozzáállásunk. Nagyot fejlődtünk, lenyűgöző a mentalitásunk. Megdicsértem a csapatot, mert az, ahogy játszanak, nem tartozik a normalitások közé. Fertőzött vagy sérült játékosok miatt lehetnek visszaesések, három hete még teljes volt a keret – de ez ilyen, egy szezon során ez előfordulhat. Ezért is fontos, hogy jól éljük meg ezt a fázist – viszünk magunkkal U23-mas játékosokat is. A Campus jó munkát végez, profitálhatunk ebből.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top