Interjúk és nyilatkozatok

Matthäus szerint Kimmich be fog vonulni a történelembe

Lothar Matthäus a Bayern magazinjának adott nyilatkozatában többek között a csapat egyik kulcsjátékosáról, Joshua Kimmichről és a csapat játékáról is nyilatkozott.

„Be fog vonulni a történelemkönyvekbe – nem csak az FC Bayernébe, hanem az egész német labdarúgáséba.”

A müncheniek egykori játékosa és a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya saját magához hasonlította a 25 éves középpályást – sőt.

„Karakterisztikailag mindenképp vannak közös vonásaink. Játékban talán nincs meg benne az én korábbi dinamikám, ő nem fut olyanokat a labdával, mint ami rám volt jellemző. Viszont két pozícióban is világklasszis, én ezt soha nem tudtam. Ráadásul szörnyen intelligens labdákat osztogat.”

Future captain of Bayern Munich and Germany' - Joshua Kimmich impresses the legendary Lothar Matthaus | Goal.com


Loddarnak Kimmich az egyik abszolút kedvence, már csak azért is, mert már fiatalon is nagy felelősséget vállal és a pályán kívül sem beszél félre. Rajta kívül a csapatról is ejtett pár szót a márciusban 60. életévét is betöltő, 1990-es aranylabdás.

„A csapat még soha nem játszott olyan látványosan, mint az előző szezonban. Az FC Barcelona tetszett nekem a korábbi tiki-takájával, de a Bayern mai sebessége még jobban imponál. Amit a Bayern egy ideje képvisel, az nagyszerű a német futball számára.”

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top