Bundesliga

Parádés fordítás a Klasszikeren | FCB 4-2 BVB

A Bayern München kétgólos hátrányból fordított a Dortmund elleni nagy rangadón és nyert végül 4-2-re.

A 129. Bayern-Dortmund összecsapás tétje a két csapat közötti 13 pontos különbségtől eltekintve viszonylag nagy volt, hiszen a kezdőrúgás előtt egy órával győzedelmeskedő Lipcse ideiglenesen megelőzte a Bayern Münchent a Bundesliga tabelláján, a Borussiának pedig lépést kellett tartania a 3 pontot szerző, ötödik helyen álló Leverkusennel.

Hansi Flick a Köln ellen hibázó Alaba, Boateng párost a kezdőben tartotta, viszont Musiala és Choupo-Moting helyén ezúttal Müller és Coman kezdett. Az ellenfélnél startolt a meccs előtt 17 gólos szupersztár, Erling Haaland és a két korábbi Bayern-játékos, Emre Can és Mats Hummels is.

Nem kellett sokat várni az első gólra, amelyet azonban a Borussia Dortmund szerzett. A 2. percben (ki más, mint) Erling Haaland talált be, aki a kezdeti sokkot még megspékelte egy kilencedik percben belőtt második góllal is. Rövid idő alatt tehát kétgólos hátrányba került a Bayern, ahogyan azt a videókon lehet látni, nem kis védelmi segítséggel.

Haaland – 0:1 (2′)

Haaland – 0:2 (9′)

A Bayern azonnal feltámadt a norvég gólgép 19. bajnoki találata után. Leroy Sané előbb fejjel veszélyeztetett, majd a 26. percben Robert Lewandowski elé tálalt, aki ügyesen szépített.

Lewandowski – 1:2 (26′)

A Dortmundra óriási nyomás nehezedett. Coman és Lewandowski is próbálkozott, ám eleinte mindketten sikertelenül. Több szép megmozdulás és támadás után végül a 44. percben jött az egyenlítés egy tizenhatoson belüli szabálytalanság után, amelyet Dahoud követett el Kingsley Comanon. Robert Lewandowski állt a labda mögé és belőtte azt Marwin Hitz kapujába.

Lewandowski – 2:2 (44′)

A második félidőben mindkét csapat visszavett lendületéből. A 48. percben kishíján odaajándékozott egy gólt a Dortmund a Bayernnek, de Hitz borzasztó hibája után Coman nem tudott lecsapni a játékszerre.

A 70. percben Javi Martínez érkezett a csúnyán megsérült Jerome Boateng helyére. Ez a játékrész inkább a mezőnyjátékról és a párharcokról szólt, alig akadtak nagy helyzetek az Allianz kapui előtt. 

A meccs hajrájában már legjobbjai nélkül (megsérült Haaland, Delaney is elhagyta a pályát) focizott a Dortmund, a Bayern pedig lecsapott a kínálkozó lehetőségre és két kései góllal megnyerte a találkozót. Előbb Leon Goretzka vágott egy nagyszerű gólt, majd Robert Lewandowski tette fel a pontot az i-re. A lengyel megszerezte 32. idei Bundesliga-találatát, a csapat pedig újra két pontos előnnyel, 55 egységgel került a tabella élére.

Goretzka – 3:2 (88′) 

Lewandowski – 4:2 (90′) 

Jó éjszakát kívánunk!

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top