Bundesliga

Flick: Három dologra van szükségem, ha egy klubnál dolgozomA tabella 12. helyén álló Werder Bremen elleni mérkőzés kapcsán tartott sajtótájékoztatót Hansi Flick. Természetesen szóba került a német válogatott szövetségi kapitányi posztja és a spekukációk is.

Arról, hogy Jogi Löw az EB után feláll a válogatott padjáról és ő lesz-e az utódja: Világos, hogy ez a téma fontos, ezért elmondom hogyan tekintek erre. Nagyon szép és sikeres időszakom volt a DFB-nél, főleg Jogi Löw-vel az élen, ő egy remek ember. Nagyon bizalmas kapcsolat alakult ki közöttünk. Ugyanez a helyzet most a Bayern Münchennél – ez egy olyan csapat, amelynél nagyon szívesen dolgozom, szuper a stáb. Ugyanúgy óriási örömet okoz számomra, mint akkoriban a DFB-nél. 2023-ig van szerződésem és sikeres munkát akarok végezni, címeket akarok szerezni itt. Nincs idő arra, hogy a jövőmről spekuláljunk.

Löw lehetséges utódjáról: Ez Oliver Bierhoff feladata. Van ideje megoldást találni erre.

Az edzőségről: 16 hónapja vagyok ebben a pozícióban. Az elején már elmondtam, hogy számomra csak a jelen számít. A legeredményesebb szezonon vagyunk túl. A megfelelő hozzáállás azt mondani: a saját csapatommal és a Werder Bremen ellleni mérkőzéssel foglalkozom. A lehető legnagyobb sikereket akarjuk aratni, erre akarunk alapozni. Minden más csak spekuláció, nem szeretnék belefolyni ebbe.

Flick: "Meine Mannschaft sind nun die Trainer" :: DFB - Deutscher  Fußball-Bund e.V.

A csapatban lévő nyugtalanság a spekulációk miatt: Én sokkal jobban aggódtam eleinte amiatt, hogy ki lesz a vezetőedző, de ez már nem téma. Jó egységet alkotunk, nem szabad kívülről érkező dolgokkal foglalkoznunk. Eredményesek akarunk lenni.

A Werder és a közelgő, Leipzig elleni meccsről: Magunkra kell figyelnünk és nem a Lipcsére. A Bremennek jó a védelme, nagyon összetettek és kevés területet hagynak, ezt már az odavágón is láttuk. Ezért fontos, hogy észnél legyünk, agresszívan játsszunk labda nélkül és labdával is jó megoldásokat találjunk. A Dortmund elleni utolsó 70 perccel nagyon elégedett voltam. Épp ezt a mentalitást, hozzáállást várom a Bremen ellen is.A személyi helyzetről: Pavard csatlakozott. Alaba esetében várnunk kell, tegnap nem edzett a csapattal. A mai edzésünk később lesz, meglátom mik a legújabb fejlemények. Ezután döntünk, hogy velünk utazik-e vagy sem.

A Brazzoval való esetleges véleménykülönbségeiről: Egy párkapcsolatban is vannak néha eltérések. Mindketten a Bayern München alkalmazásában állunk, a klub érdekében hozzuk meg a döntéseinket. Brazzo és én megpróbáljuk úgy alakítani a dolgokat, hogy mindketten részt vegyünk a döntésekben. Ez egy teljesen normális kapcsolat közöttünk.

Hernández, Nübel und Co.: Die Streitfragen zwischen Flick & Salihamidzic

Löw döntéséről: Jogi előtte nap hívott fel és mondta el ezt a döntését. Először nagyon meglepődtem – nagyon jó munkát végzett a német futball érdekében, nagyszerű korszakot képviselt. Büszke lehet arra, amit véghez vitt.

A Rummeniggével való kapcsolatáról: Hat címet nyertünk és nagyon jó focit játszottunk – az edzői stáb és a csapat is jogosan kap egy bizonyos elismerést. Három dologra van szükségem, ha egy klubnál dolgozom: bizalomra/hűségre, minőségre, ami kétségtelenül megvan az FC Bayernnél, valamint arra, hogy élvezzem, amit csinálok. Két sorozatban is jól teljesítünk, minden a saját kezünkben van. Figyelnünk kell arra, hogy a meccsek elejétől észnél legyünk és megmutassuk az akaratunkat.

A Bremen edzőjéről, Florian Kohfeldtről: Floriannak tavaly nem volt egyszerű szezonja, sokáig küzdöttek a bentmaradásért. A védelmük összetettebb lett és veszélyes kontrákat alakítanak ki. Most lényegesen több pontjuk is van, mint az előző szezonban. A sikerek igazolják őt – jól alkalmazkodnak az ellenfélhez, ezt már az első meccsen megtapasztaltuk – erre fel kell készülnünk holnap.

Flick: Három dologra van szükségem, ha egy klubnál dolgozom
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top