Interjúk és nyilatkozatok

Lewandowski előzni fog – „Klaus egy kiváló, gyors, jól fejelő világklasszis volt”

Fotó: fcbayern.com


Robert Lewandowski egyetlen gólra van attól, hogy beérje a 268 gólt szerző Klaus Fischert a Bundesliga örökös góllövőlistájának második helyén. A következő utáni góljával meg is előzi az 1860 München, a Schalke, a Köln és a Bochum egykori játékosát, aki 535 meccs alatt hozta össze ezt a gólmennyiséget. Összehasonlításképp, Robert a 345. mérkőzésére készül a német élvonalban és 98 találatra van attól, hogy beérje a leggólerősebb Gerd Müllert.

Szinte hihetetlen, de Hansi Flick segédedzője, Hermann Gerland a Bundesliga legeredményesebb négy támadójával, azaz Gerd Müllerrel, Klaus Fischerrel, Robert Lewandowskival és Jupp Heynckesszel is dolgozott már együtt. Ennek apropóján készített vele interjút az fcbayern.com.

25 meccs, 31 gól – Lewandowski jelenlegi formáját elnézve valószínűleg nemsokára beéri Klaus Fischert.

Ez egy hihetetlen teljesítmény – egyértelműen bizonyítja, hogy Lewy egy abszolút világklasszis, nem véletlenül választották meg a világ legjobbjának. Klaus kiváló, nagyon gyors és jól fejelő, világklasszis támadó volt. Játszottam ellene, később pedig az edzője is voltam a VFL Bochumnál. Azzal, hogy Robert ilyen közel áll ahhoz, hogy beérje őt, bizonyítja a kiemelkedő kvalitásait. Amióta Lewy Németországban játszik, hihetetlenül gólveszélyes.

Történelmi szempontból nehéz összehasonlításokat tenni, de Robert Lewandowski több vagy kevesebb gólt szerzett volna abban az időben?

Ezt nehéz megítélni. A játékstílus és a taktika mellett időközben a szabályok is változtak. Ezért a két idő közötti összehasonlítás nagyon nehéz.

Klaus Fischer | Mens tshirts, Mens tops, Men

Klaus FischerKép

Fischer 38 évesen játszotta az utolsó Bundesliga-mérkőzését. Meddig képes szerepelni Lewandowski?

Teljesen fitt és nagyon ritkán sérült – biztos, hogy képes játszani még egy pár évet.

Lehetséges, hogy minden idők legeredményesebb Bundesliga-gólvágóját, a 365 gólos Gerd Müllert is beérje?

(nevet) 100 gólra van szüksége ehhez Lewynek, ez rengeteg.

A 40 gólos szezonrekord bennevan a pakliban?

Amilyen arányban termeli a gólokat, egyértelműen képes lehet rá. De nehéz meccsek várnak ránk és tíz meccsen kilenc gólt kell szereznie.

Gerd Müllerrel

Lewandowski a világ legjobb csatára?

Kérdés nélkül! Ő szerzi a legtöbb gólt, ezért is válaszották meg annak.

Gerd Müller, Klaus Fischer, Robert Lewandowski, Jupp Heynckes – hogyan lehet az, hogy Hermann Gerland, az egykori védő a karrierje során szorosan együttdolgozott minden idők legjobb Bundesliga-támadóival?

Ezt senki sem tudja (nevet). „Fischken” ott volt Bochumban, amikor edző lettem. Jupp gyakran volt az ellenfelem, az 1990-es években pedig gondoskodott arról, hogy az FC Bayernhez kerültem – természetesen csodálatos éveket töltöttem el itt vele. Münchenben találkoztam Gerd Müllerrel is, akit korábban csodáltam, hihetetlen volt. A legnagyobb volt – később sokáig a segédedzőm volt az amatőrök között. Gerd játékosként és támadóként elképzelhetetlenül jó, emberként, focistaként is egyedülálló volt! A maguk módján mindannyian fantasztikus emberek, mindig nagyon örülök, ha találkozhatok velük.

Bayern Munich confirm Jupp Heynckes return for fourth spell as head coach

Jupp Heynckes társaságában

Lewandowski előzni fog – „Klaus egy kiváló, gyors, jól fejelő világklasszis volt”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top