Egyéb

Lucas nem frusztrált, türelmesen vár a lehetőségéreLucas Hernandez, a Bayern történelmének legdrágább igazolása az idei szezonban csak epizódszereplője a csapat sikereinek.

80 milliós árához, mentalitásához és tudásához képest legalábbis nem játszik olyan sokat, viszont így sem lépett olyan kevésszer pályára a 25 éves védő.

A számok nyelvén:

▪ 24 bajnokin 16-szor, ebből 11 alkalommal kezdőként, ötször csereként küldte fel őt Flick

▪ a BL-ben az összes eddigi mérkőzésen, négyszer a startformációban kapott lehetőséget a mestertől Lucas

▪ a budapesti UEFA Szuperkupa-döntőben 99, a 3-2-re végződő német Szuperkupában 90, a Tigres elleni Klub VB-fináléban pedig szintén 90 percen keresztül volt ott a gyepen a francia

▪ igaz, hogy a legutóbbi négy tétmeccsen csak 42 perc bizonyítási lehetőséget kapott, a lehetséges 36 tétmeccsből 27-szer, átlagban 67 percet töltött a pályán.

Lucas Hernandez spricht über erstes Jahr beim FC Bayern: Bundesliga "viel physischer" als La Liga - Sportbuzzer.de


A BILD információi szerint Lucas nem elégedetlen a jelenlegi helyzetével, nem frusztrált a padozások miatt. A klubon belül is kissé meglepően figyelik, hogy a 2018-as Világbajnok mennyire nyugodtan és türelmesen vár a lehetőségére.

A lap jelentése szerint Hernandez mindig jókedvű, az edzéseken motivált és támogatja a csapatot. A Dortmund elleni mérkőzés után, amelyen Boateng sérülése ellenére csak egyetlen percet kapott, Thomas Müller instagram bejegyzésben mondott köszönetet Lucasnak mindazért, amit játéka esetén a csapatért megtesz – egy 92. percben történő bedobásnál meg is ünnepelte őt a cserepad, ezzel is bizonyítva a támogatásukat és a megbecsülésüket felé.

Lucas Hernandez és Hansi Flick is jó viszonyt ápolnak, ezt az edzéseket figyelembe véve állítja a BILD. Valószínűleg az Atletico Madrid egykori játékosa is tudja, hogy Alaba nyári távozása után kiváló esélyei vannak arra, hogy Upamecanoval vagy Sülével együtt ők alkossák a Bayern védelmének tengelyét. Eleinte nem volt egyszerű dolga, ugyanis a két komolyabb sérülése miatt csak keveset tudott hozzátenni a müncheniek triplázásához  – viszont jó befektetésnek tűnik a türelem, a jövőben ugyanis fontos eleme lehet a világ legjobb csapatának.

Bayern Munich's Lucas Hernandez earning raves for exemplary attitude - Bavarian Football Works

Lucas nem frusztrált, türelmesen vár a lehetőségére
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top