Bundesliga

„Megvalósítottuk a terveinket” | Reakciók: Werder 1-3 Bayern

A Werder elleni 3-1-es idegenbeli győzelmet követő nyilatkozatok – Flick, Müller, Goretzka, valamint a brémaiak jóvoltából.

Hansi Flick: Nem forgott veszélyben a győzelmünk, megérdemelten nyertünk – akár nagyobb arányban is megtehettük volna. Megvalósítottuk, amit elterveztünk – jól helyezkedtünk és nyomás alá helyeztük az ellenfelet. Különösen örülök annak, hogy egy szöglet után szereztünk vezetést, Toni Tapalovic és Miro Klose gyakoroltatta a srácokkal, köszönet a munkájukért. Természetesen bosszankodtam a bekapott a gól miatt, de a hátsó négyesünk és a csapat is nagyon jól védekezett, alig engedtünk helyzetet nekik. Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, gratula a csapatomnak.

Lucasról: Nagyon jó meccset játszott ma labdával és anélkül is. Ő egy nagyszerű mentalitással megáldott, igazi profi. Minden edzésen abszolút koncentrált, jó hogy ilyen játékosaink vannak.

A szövetségi kapitányi posztról: 2023-ig van szerződésem, többet nem is kell hozzáfűznöm ehhez. Ezzel a témával kapcsolatban mindent elmondtam a tegnapi sajtótájékoztatón.

Bayerns Hernandez überzeugt Trainer Flick: "Absoluter Profi" - Bundesliga - FOCUS Online

Thomas Müller: Az volt a feladatunk, hogy győzzünk – ez sikerült és ezzel egy újabb célunkat értük el. Elégedettek vagyunk azzal a stílussal, ahogyan győztünk, természetesen folytatnunk kell tovább. A kitartásunkkal és a kombinatív játékunkkal megérdemelt győzelmet aratunk. A tizedik perctől egy kicsit frissebbnek tűntünk, akkor lettünk aktívabbak. A második félidőben kontrolláltuk a játékot és folyamatosan hoztuk létre a veszélyes helyzeteket, lőhettünk volna sokkal több gólt is. A bekapott gól ellenére a győzelem abszolút rendben van.Leon Goretzka: Lenyűgöző fellépés volt – Brémában nem egyszerű, az elmúlt években nehéz dolgunk volt itt. Az ellenfél nagyon mélyen védekezik, ilyenkor természetesen jól jön egy rögzített szituáció utáni találat. Amikor nálunk volt a labda, jól osztottuk el a területeket, ezáltal nagyon jól meg tudtuk akadályozni a kontrákat is – egészen a 3-1-ig, ami nagyon bosszantó volt számunkra, ugyanis kapott gól nélkül akartuk lehozni a meccset.

Weder Bremen vs Bayern Munich player ratings

Florian Kohfeldt, a Bremen edzője: Jogosan kaptunk ki egy erős és koncentrált ellenféllel szemben. Megpróbáltuk hátul, a Bayern agresszív letámadása ellenére bátran kihozni a labdákat. A szöglet utáni gól természetesen nagyon bosszantó – a második félidőben megpróbáltunk jobban kinyílni, mert a Bayernnek sok helyzete volt. A mentalitásunkat illetően elértünk a határainkat, de nagyon jó ellenféltől kaptunk ki.

Kevin Möhwald, a Werder játékosa: Hátul egész jól passzolgattunk, de a Bayern klasszis módon lépett fel, sok helyzetet alakítottak ki. Végsősorban nekünk is több helyzetet kellett volna teremteni, a terület megvolt hozzá. Magunkat kell hibáztatnunk, de összességében egy tisztességes meccset játszottunk. A Bayern nagyon erős volt ma.

Ömer Toprak, a Werder játékosa: Ha a Bayern ellen győzni akarsz, szuper napot kell kifognod. Ma nem így történt, tehát semmi probléma. A Bayern nagyon jól játszott, de nagy kár, hogy pontrúgásból kaptuk az első gólt, ez is beleszólt a mérkőzésbe. Jól megfuttattak minket, a párharcokba sem tudtunk belemenni. A 2-0 után pedig még nehezebb lett a dolgunk.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top