Bajnokok Ligája

Flick: Én döntöm el, hogy ki játszik / mindent elmondtam a jövőmrőlA Bayern edzője mellett Leroy Sané is válaszolt az újságírók kérdéseire.

Hansi Flick

A Bajnokok Ligájában és a Bundesligában is nagyon jó teljesítményt nyújtottunk. Még ha voltak is formahanyatlásaink, a legutóbbi mérkőzésekkel nagyon elégedettek lehetünk. Ez a legjobb okunk arra, hogy megismételjük ezt a teljesítményünket.

A kezdőről nem mondok semmit. Manu egy kicsit megfázott, Kingsleynek pedig enyhe izomproblémái vannak, ezért ma pihentettük őket – a mérkőzésig viszont van még 30 óránk. Kivárunk, de reméljük, hogy mindketten ott lehetnek holnap. Én döntöm el, hogy ki játszik.

Dantas jó fejlődésen megy keresztül. Az övé egy olyan projekt volt, amelyet én akartam kezdeményezni. Ő egy kiváló focista, ezt bizonyítja az edzéseken is. Ha lehetőség lesz rá, megkapja a lehetőséget. Tiago egy igazi profi, jól fejlődik és óriási kvalitásai vannak. Kivárjuk, hogyan fejlődik tovább.

A válogatott játékosokkal kapcsolatban még semmilyen döntést nem hoztunk. Ebben az ügyben Kathleen Krüger tartja a kapcsolatot velük, a szövetségekkel és a hatóságokkal. Nem kockáztatunk és visszatérésük után azonnal edzésbe akarjuk állítani őket. Ha valakinek karanténba kell mennie, a klubnak joga van beleszólnia a döntésbe. Megkezdődik a visszaszámlálás, ezért minden játékosra szükségünk van.
A jövőmmel kapcsolatban mindent elmondtam. Nálam semmi sem változott.

Jó szériában vagyunk és folytatni is akarjuk ezt, győzni akarunk. Főleg hazai pályán akarjuk erősíteni az önbizalmunkat. Nagyon jó teljesítményt kell nyújtanunk. A Lazio egy nagyon jól futballozni képes csapat, ezért mindent meg kell tennünk a győzelemért.

Jerome az elmúlt mérkőzéseken nagyon jó teljesítményt nyújtott, csakúgy, mint Hernández, Davies és Pavard. Jerome csakúgy mint tavaly, idén is jól végzi a dolgát.

Sokkal nagyobb volt a nyugtalanság itt, amikor munkához láttam  – ettől függetlenül sikerült a mérkőzésekre koncentrálni. Az a feladatunk, hogy a lényeges dolgokra figyeljünk. A csapat nagyon fókuszált, ez az eredményeken is látszik.

Mindenki érzi, hogy Thomas különleges szerepet tölt be a csapatban. Természetesen nagyon örülök Lucast dicsőítő kommentjének, mert a csapat szempontjából ez fontos. Jó kezdeményezés volt tőle, ez is jelzi, hogy a csapat ép.
Leroy Sané

Eleinte meg kellett ismernem az itteni berögződéseket. Számomra ez egy kicsit nehezebb volt, mert a hosszú sérülésem miatt sem volt meg bennem a játékritmus. De egyre jobban és jobban érzem magam, volt időm arra, hogy megismerjem a csapatot és az itteni játékot.

Comannal és Gnabryval a pályán és azonkívül is nagyon jól megértjük egymást. Mindegyikünk vállalja az egymás elleni kihívást, ez mindenkinek csak a javára válhat.

Ez egy Bajnokok Ligája-mérkőzés lesz – mindenki tudja, hogy bármi megtörténhet. A Lazio egy játékerős csapat, nagyon jó játékosaik vannak. Nálunk mindenki nagyon motivált, ott akarjuk folytatni, ahol az előző mérkőzésen abbahagytuk.

Természetesen van pár különbség Flick és Guardiola között. De mindketten arra alapoznak hogy a csapat domináljon és keresztülvigye a taktikáját.

A Bajnokok Ligája-győzelem nagy célt jelent számomra. Nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy jó mérkőzést abszolváljunk. Mindig a lehető legjobbat akarjuk kihozni az adott mérkőzésből.

Mindannyian tudjuk, hogy kemény a menetrend – most a Lazio elleni BL-meccs, majd a Stuttgart elleni bajnoki lesz a fontos. Ezután fogunk csak a válogatott-mérkőzésekkel foglalkozni.

Már korábban, Norbert Elgert irányítása alatt, a Schalke utánpótlásában is kellett védekeznem, ezért ez nem jelent számomra újdonsgot. Egyszerűen fontos volt, hogy játékritmusba kerüljek és megtaláljam azt, amiben erős vagyok. Ehhez hozzátartozik a védekezés is.

Flick: Én döntöm el, hogy ki játszik / mindent elmondtam a jövőmről
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top