Interjúk és nyilatkozatok

Flick és Brazzo rendezték a viszonyukat

Mint ismert, és ahogyan azt Hansi Flick korábban meg is erősítette, csakúgy mint minden kapcsolatban, nekik is voltak nézeteltéréseik a klub sportelnökével, Hasan Salihamidziccsel. Ezek miatt rengeteg támadást kaptak a sajtóból, a Lazio elleni meccs előtt és után viszont Flick elmondta, rendezték a sorokat a kollégával.

„Ma beszéltünk egymással és a klub érdekében rendeztük a dolgokat. Előre tekintünk és nagyon optimisták vagyunk. Jót beszélgettünk. Eredményes focit játszunk, ezért mindkettőnknek és a klub érdekében is ez volt a helyes cselekedet. Mindketten nagyon megkönnyebbültünk.”  – mondta Flick a meccs után.

FC Bayern: Lautstarker Krach zwischen Hansi Flick und Hasan Salihamidzic *** BILDplus Inhalt *** - Bundesliga - Bild.de


A mérkőzés előtt az átigazolásokkal kapcsolatban kérdezték, nem kendőzött, tiszta vizet öntött a pohárba, védelmébe vette Brazzót is.

„Hudson-Odoi és Dest nem csak az én, hanem a mi általunk leigazolni kívánt játékosok voltak. Meg akartuk őket szerezni, de nem sikerült. A korona-időszakban egy sportelnök számára sem egyszerű játékosokat igazolni. Megmondtuk, hogy szélességében akarjuk bővíteni a keretet, ezt is tettük, szélesebb a keret. Azt is lehetett olvasni, hogy Leroyt nem én akartam, hanem szívesebben igazoltam volna le Wernert vagy Havertzet. Legszívesebben mindhármat megszereztem volna, ezt Brazzo is tudja. De közösen Leroy mellett döntöttünk – bizonyítja is, hogy milyen kvalitásokkal rendelkezik.”

Ennek kapcsán Joshua Kimmich is nyilatkozott, aki elmondta, természetesen érzékelik a külső hangokat, de a legjobb az lenne, ha a sikeridőszakban – amilyen a jelenlegi is – visszatérne a nyugalom és nem adnának okot arra, hogy a problémáktól legyen hangos a sajtó.  Hozzátette azt is, hogy a csapatot ezt nem igazán érinti, a pályán nem érzik a külső nyugtalanságot.

Flicket megkérdezték Nübel esetéről is – mint ismert Brazzo szívesen látná őt többször a pályán, leigazolásakor ugyanis ígéretet tett neki, hogy valamennyit ő is játszhat. A meccs előtt nyilatkozta a mester:

„Remélem megmutatja mire képes. Ő egy kiemelkedő kapus. Még előttem igazolták le őt, ezért soha sem tudtam a részleteket. Megértem a klubot és a játékost is. Mindig nyitott és őszinte vagyok a játékosokhoz. Megértem azt is, amikor a klub azt mondja: ‘Figyi, van itt egy topkapusunk, aki Manuel, a világ legjobb kapusa után a másodikszámú nálunk.’ Az elkövetkezendő hetekben meglátjuk, hogyan tovább vele, kölcsönadjuk-e őt.”

Reméljük ezzel megszűnnek a roppant unalmas Flick távozásáról szóló, alaptalan híresztelések is.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top