Egyéb

Újabb BL és klubrekord, elitben a német edzők | Statisztikák: Bayern 2-1 Lazio

Kigyűjtöttük a Lazio elleni BL-mérkőzéssel, győzelemmel és a továbbjutással kapcsolatos legjobb statisztikákat. Stíröljéték!.

 

A Bayern 19. alkalommal jutott be a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe – ez abszolút rekord, a Barcelonának csak 18-szor sikerült.

Sorozatbeli 19. BL-meccsén maradt veretlen a Bayern, ebből 18-szor győzni is tudott a csapat. Ez a széria klubrekordbeállítás: 2001 és 2002 között 13 győzelemig és hat döntetlenig jutott Hitzfeld együttese.

David Alaba a 89. mérkőzésén lépett pályára a BL-ben, ezzel beérte Bastian Schweinsteigert a klub örökös ranglistáján. Csak Manuel Neuer (95), Oliver Kahn (105), Philipp Lahm (105) és Thomas Müller (122) előzi meg őt.

Hansi Flick a 75. tétmeccsén a 63. győzelmét aratta a Bayernnel, csak ötször kapott ki. A Bajnokok Ligájában viszont 16 mérkőzésen 15 győzelem és egy döntetlen a mérlege.

Joshua Kimmichet válaszották a Lazio elleni mérkőzés legjobbjának: A legtöbb labdaszerzés (10), a legtöbb tizenhatoson belüli passz (9), a legtöbb megnyert párharc (8) is az ő nevéhez fűződik.

Kép

Flick irányítása alatt a Bayern 20-4-es gólkülönbség mellett hétből hét hazai BL-meccset nyert.

Choupo-Moting 1 perccel és 58 másodperccel a beállása után szerzett gólt, ami a jelenlegi kiírás harmadik leggyorsabb jokergólja volt. 23. meccsén ez volt az ötödik gólja a kameruninak.

Lewandowski a 35. tétmeccsén a 39. gólját szerezte, ő Európa legeredményesebb támadója idén. Haaland követi őt 31 találattal.



A Bayern a sorozatbeli 60. tétmeccsén is betalált, a Stuttgart ellen meglehet a 2013-mas és 2014-es klubrekordbeállítás.

Lewandowski a 13. büntetőjét is bevágta a BL-ben, ebből tizenegyet a Bayern színeiben értékesített. Egyszer sem hibázott.

Lewandowski a 96. BL-meccsén a 73. gólját szerezte. Csak Ronaldo (134) és Messi (100) volt eredményesebb nála.

Lewandowski az öt kapuralövésével épp annyit próbálkozott, mint a teljes Lazio.

Kép

Hansi Flick, Jürgen Klopp, Edin Terzic és Thomas Tuchel személyében négy német edző jutott a BL-negyeddöntőbe – ez egyedülálló teljesítmény a sorozat történelmében.

Az előző szezon kezdete óta Robert Lewandowski vette ki a részét a legtöbb gólból – 20 gólt és öt gólpassz jegyez.

Hansi Flick a Bajnokok Ligája történelmének első edzője, aki hét kieséses szakaszbéli meccsének mindegyikét megnyerte.

Legutóbbi hét BL-meccsén csak egyszer, a Lokomotiv Moszkva elleni hazai 2-0 során. nem kapott gólt a Bayern.

A szezon kezdete óta csak három játékos kreált 40-nél több helyzetet a BL-ben: Kimmich, Kroos (42-42) és Messi (40).

Öt év után először nem jutott be olasz csapat a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top