Bundesliga

FLICK: „Volt egy kis feszültség Brazzoval, de tisztáztuk”

Hansi Flick a PSG ellenni sorsolás után beszélt a soron következő meccsről, a személyi helyzetről, a Brazzoval való kapcsolatáról és a válogatott-meccsekről is.

A PSG-ről: A negyeddöntőben csak erős ellenfelek vannak, Európa nyolc legjobb csapata. Fontos, hogy két jó mérkőzést játsszunk és topteljesítményt nyújtsunk, tovább akarunk jutni. Erős ellenfélről van szó, de megmutattuk, hogy mi is tudunk focizni.

A személyi helyzetről: Manu állapota nagyon bíztató, ha tud, akkor játszani fog. Joshua reggel csapatorvosnál járt, egy kicsit meg van fázva, meglátjuk, hogy holnap játszhat-e. Beszéltem vele, egy kicsit magabiztosabb. Ma nem edzettünk sokat, lényeg, hogy holnap száz százalékosak legyünk.

A meccsről: Most erre a meccsre koncentrálunk, tizenegy hét alatt ez lesz a 18. – csak ezután gondolunk majd a Leipzigra. A csapat ebben a rövid időszakban is nagyon jó teljesítményt nyújtott – az előző meccseken továbbfejlődtünk, jól helyezkedtünk és jól presszingeltünk.

A német csapatok BL-esélyeiről: A PSG és a City soraiban is kivételes játékosok vannak, de vállaljuk a kihívást. Szerintem nekünk és a Dortmundnak is van esélye a továbbjutásra.

A Stuttgartról: Matarazzo remek munkát végez, ismerem őt Hoffenheimből. Ő is a labdatartásra koncentrál, a középpályán nagyon intelligens, elől pedig nagyon gyors játékosai vannak. Meglátjuk, hogyan tudjuk a saját minőségünket bevetni a meccsen – feltétlenül győzelemmel akarunk válogatott-szünetre menni.

A legjobb támadókról: Az egész csapat jól fejlődött. Azt tudtuk, hogy Thomas és Lewy képességei kivételesek – előbbi az utolsó passzokban és a helyezkedésben, Lewy pedig a tizenhatoson belül világklasszis. A játékstílusunk passzol a csapathoz és hozzájuk is.

Im Interview mit dem aktuellen Mitglieder-Magazin „51“ spricht Musiala über seinen Weg zu den Profis und was das mit Schach zu tun hat.


Musiala válogatott-behívójáról: Csak azt kell csinálnia, amit nálunk, lazán felfogni a dolgokat. Kivételes focista.

A 60. születésnapját ünneplő Matthäusról: Lothar volt a legjobb játékos, akivel játszhattam. Nem néz ki 60-nak, ezért sok dolgot nagyon jól vitt véghez az életében.

A csapatban uralkodó hangulatról, a Brazzóval való kapcsolatáról: Jelenleg nincs nyugtalanság. A tegnapi sajtóhírekről annyit, hogy a Klub VB után és a Frankfurt elleni meccs előtt volt négy koronás esetünk, szerintem Brazzo és én is feszültek voltunk – érzelemből volt egy olyan mondatom, amit sajnálok, de a jövőre való tekintettel a csapat érdekében akarunk cselekedni. A témát elfelejtettük, a Bayern legeredményesebb fázisát éljük. Természetesen Brazzo és én vagyunk ott az első frontban, kezet fogtunk, előre akarunk tekinteni és megfelelő irányba akarjuk terelni a dolgokat. A Bundesligában és a Bajnokok Ligájában jó formában vagyunk, az a feladatunk, hogy a győzelem felé vezessük a csapatot – ezért Brazzo és én is mindent meg fogunk tenni.

 

Kimmich, mint aranylabdás? Hiszek Joshuában, jó formában van, a Lazio ellen őt választották a meccs legjobbjának. Mindig jó döntést hozott és meghatározta a játékot. Technikailag és taktikailag is nagyon képzett.

A válogatott-meccsekről: Hozzátartoznak a meccsnaptárhoz. Akik nem vesznek részt a válogatott mérkőzéseken, azok az edzői stábbal együtt erőt gyűjthetnek. A résztvevő játékosok számára viszont magas a terhelés, viszont ha a nemzetükért játszanak, nagyon motiváltak és így is térnek vissza. Ezért ez egy win-win szituáció.

Alaba és Lewa brit szigeteki válogatott meccseiről: David Alaba a skóciai mérkőzésen nem lesz ott, Robert szereplésébe sem egyezünk bele, ha a helyzet nem változik. Ha mások lesznek a szabályozások, támogatni fogjuk őt.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top