Bundesliga

„Nagy önbizalmat adott nekünk ez a meccs” Reakciók: Bayern 4-0 Stuttgart

A Stuttgart elleni 4-0-ás győzelmet követő nyilatkozatok.

Hansi Flick: Óriási dicséret illeti a csapatomat. A jogos kiállítás után jól védekeztünk, nagyon-nagyon leszűkítettük a területeket és jól birtokoltuk a labdát, főleg az első félidőben. A helyzetkialakításaink lenyűgözőek voltak. Át kellett szervezni a védelmünket, emberhátráynban nagyon összetettek voltunk. Nem kaptunk gólt és megvan a három pont – ez volt a célunk, tehát sikeres játéknapot zártunk.

FC Bayern: Rummenigge erteilt Flick DFB-Verbot *** BILDplus Inhalt *** - Bundesliga - Bild.de

Robert Lewandowski: Amikor pályán van az ember, mindig megpróbál mindent megtenni a csapatért. Ma bejött amit elterveztünk – előtte nem játszottunk annyira jól, de a piros lap éberré tett minket. Kihívás volt helyzeteket kialakítani és gólokat szerezni. Az első gól után is támadni akartunk, megpróbáltuk növelni az előnyünket.

Serge Gnabry: Először még furcsa érzés volt, hogy ennyi időt kell lejátszanunk emberhátrányban, de aztán belejöttünk. A meccsen érzett és az azutáni hangulat rányomja majd a bélyegét a következő hetekre – előbb válogatott-mérkőzéseink lesznek, de várom már a Leipzig elleni találkozót is. Nagyon sok önbizalmat adott nekünk ez a meccs.Robert Lewandowski bangs in 20-minute hat-trick for Bayern Munich amid row over facing England in World Cup qualifiers

Pellegrino Materazzo, a Stuttgart edzője: Jól kezdtük a meccset, sőt mondhatjuk azt, hogy dominánsak voltunk. Jó focit játszottunk és röviddel a piros előtt Kalajdzic által a vezetést is meg kellett volna szereznünk. Ezután mentálisan történt valami – vagy azért, mert azt hittük győznünk kell, vagy pedig azért, mert azt hittük, hogy kisebb lesz rajtunk a nyomás. Tanulópénz volt az első félidő, remélem, hogy legközelebb jobban csináljuk.

Sven Mislintat, a Stuttgart sportigazgatója: Nem tudtunk felnőni a Bayernhez, mert Müller és Lewandowski brutálisan pontosan és minőségien játszottak. Thomas szinte egyedül pótolta az emberhátrányt. Tanulópénz volt. A Bayern minden helyzetét belőtte az első félidőben. Úgy játszottak ellenünk, mint egy feljutó csapat ellen.

Gregor Kobel, a Stuttgart játékosa: Egy piros után szeretne jobban kitámadni az ember, de nem jött össze. Mindenki bizonytalanná vált és már nem működött az összjáték. A Bayern hihetetlenül minőségi, és ha nem figyelsz oda rájuk, akkor lecsapnak. Ez elég gyorsan megtörtént, rövid időn belül három gólt kaptunk. Így persze, hogy elbizonytalanodtunk.

Kép

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top