Interjúk és nyilatkozatok

Matthäus: Ezekben a játékosokban tényleg megvan a Bayern-gén

Lothar Matthäust a születésnapja alkalmából interjúvolta meg a klub hivatalos magazinja – a honlapos verzió legjobb gondolatait hoztuk el.

„Nagyszerű ez a csapat, de mindig bizonyítaniuk kell, és ez a szép bennük: ezek a játékosok folyamatosan bizonyítani akarnak, tényleg megvan bennük a Bayern-gén. Ez a gén sohasem nyugszik. A 70-es évekbeli csapatot a televízióban követtem, az én időmben is voltak nagyszerű játékosok, a Bayern mindig sikeres volt – de szerintem az FC Bayern még soha nem játszott olyan látványosan, mint az előző szezonban. Korábban a Barcelona tetszett a tikitakájával, de a Bayern mai sebessége még jobban lenyűgöz. Ahogy a Bayern egy ideje láttatja magát, az nagyon jó a német futball számára.”Milyen lenne Kimmich és Goretzka oldalán játszani? Nagyon érdekes trió lenne. Goretzka remekül fejlődött, Kimmich pedig az egyik abszolút kedvencem – már fiatalon felelősséget vállal és a pálya mellett sem beszél mellé, még ha ezzel saját magát is helyezi nyomás alá. Bevonulhat a történelembe is.

Uli Hoeness beszólásáról: Uli Hoeness karrierem utáni nyilatkozata érintett a legmélyebben, azt mondta, hogy még gyepmester sem lehetek az új stadionban. Már az aktív időszakomban is gyakran üvöltöttünk egymással, de mindkettőnknek nagy a szíve, ezért gyorsan kibékültünk – tudtuk, hogy ugyanaz a célunk. A gyepmesteres mondatán régóta csak nevetni tudunk. Egyszer azt mondta, hogy ezt a kijelentését már másnap sajnálta.

 

A Bayernnél előforduló vitákról: Nem szabad haragtartónak lenni, semmit sem szabad hagyni lógni a levegőben. A Bayernnél mindig az volt, hogy az ember elmondta a véleményét, aztán a későbbiekben rendeződtek a dolgok. Mindenki a sikernek rendeli alá magát, ha összecsapnak a karakterek, néha van összetűzés. A Bayernnél nyíltságról beszélünk, ez mindig is a klub egyik erőssége volt.

Mit jelent a 60 év? Nagyon boldog lehetek. Egészséges vagyok, habár rengeteget vártam el a szervezetemtől. A legsúlyosabb sérülések után tértem vissza, ez volt a legnagyobb győzelmem, fontosabb volt, mint bármelyik cím, így még 40 évesen is topszinten játszhattam. Ezért nagyon-nagyon hálás vagyok.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top