Interjúk és nyilatkozatok

Lucas Hernandez: Ha szembekerülök Mbappéval, háború lesz

A Bayern München 25 éves világbajnok hátvédje a francia L’Équipe lapjának adott interjút. Mutatjuk, milyen témákat pedzegetett Lucas.

Hansi Flickről és a tőle kapott lehetőségekről: Az edző beszélt velem a Lazio elleni meccs előtt és mondta, hogy játszani fogok, számít rám és muszáj ismét jól teljesítenem. Elmondta azt is, hogy balhátvédként fogok focizni és tetszik neki a rugalmasságom. Említette, hogy azt várja el, hogy kemény legyek és hogy megtartsuk a 4-1-es előnyünket.

Játékperceiről: Igaz, hogy vannak időszakok, amikor keveset játszom vagy egyáltalán nem, viszont [Flick] mindig bízik bennem. Ha beszélünk, akkor mindig megemlíti, hogy számol velem. Ebben az évben nincsenek sérüléssel kapcsolatos problémáim. 100%-ig felkészült vagyok és ezt az edző is tudja. Tisztában van vele, hogy nem számít, hogy 10, 30 vagy 90 percet játszom, muszáj mindent beleadnom a pályán.

A Bayernhez való igazolásáról: Sosem bántam meg, hogy a Bayernhez csatlakoztam. Amikor eldöntöttem, hogy ide jövök, kockáztatni akartam és veszélybe akartam sodorni magam. Egy ilyen nagy klubhoz igazolni, amelynek hatalmas elvárásai vannak, nem egyszerű. Most úgymond veszélyben vagyok és itt az idő, hogy igazoljam magam. Nehéz lesz, mert nagy a csapaton belüli versengés. Mindeközben viszont jó, hogy a klubnak ilyen magas minőségű kerete van.

Lucas Hernandez will not seek advice from Antoine Griezmann to beat PSG ... - Archyde



Pozícójáról: A klub szeretne középhátvédként játszatni engem. Jelenleg nehéz kezdőbe kerülni ezen a pozíción, mert akik kezdenek, mind magas magas szinten teljesítenek. Viszont még mindig van 3 és fél évnyi szerződésem. A természetes posztom véleményem szerint a középső védő szerepköre. Úgy nőttem fel, hogy ezt játszottam az Atlético Madridban. Manapság már kényelmesen érzem magam közép- és balhátvédként is. A Bayernben a balszélső védő többször támad, mint védekezik. Az Atléticónál ez pont fordítva volt. Egy olyan csapatban játszom, amely labdát birtokol, szóval tudnom kell jól bánni a játékszerrel. Ezért is fejlesztettem a beadásaim és a labdakezelésem.

Némettudásáról: Beszélek egy kevés németet. De jelenleg, mondjuk azt, jobban megértem, ha nekem beszélik a nyelvet, mintha én beszélném. Viszont lépésről lépésre tanulok.

Bayern pay record €80 million for World Cup winner Hernandez

A Bayern-PSG összecsapásról és Mbappéról: Hatalmas találkozó lesz. Nem lesz könnyű kiütni a PSG-t. Bosszút akarnak állni az előző szezon után. Nyerni akarnak, ahogy mi is. Ha összekerülnék Mbappéval, 2-3 szóval csendre inteném [nevet]. Elmondanám neki, hogy jobb, ha a bal oldalon játszik, mert ha jobb szélső lesz, háborút indítok. Csak viccelek. Nagyon nagy tehetség és óvatosnak kell lennünk vele.

Az edzésekről: Az edzéseken inkább balhátvédet játszom, szóval olyanokkal kerülök szembe, mint Coman, Gnabry és Sané. Talán nem kell mondanom, hogy ők nagyon gyorsak és hatékonyak. Az ilyen játékosokkal való edzés fejleszt játékosként.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top