Átigazolási hírek

Nübel ügynöke kétéves kölcsönt szeretne

Stefan Backs, Alexander Nübel ügynöke a Sport1 új pocast-műsorában beszélt a játékos helyzetéről és a céljaikról – arról, hogy megoldást akarnak találni a jelenlegi helyzetre.

„Természetesen téma a kölcsön, a padon nem lesz jobb. Ezért ezt meg kell beszélnünk a klubbal.”

Nübel képviselője elmondta, nem véletlenül és lutriból döntöttek „hét-nyolc európai topklub” helyett a müncheniek mellett, hanem azért, mert „meggyőzően hangzó” perspektívát vázoltak fel eléjük.

A Schalkétól ingyen érkező 24 éves kapustehetség három tétmeccsen lépett pályára idén – a Düren elleni kupameccsen, az érdemi tét nélküli Atletico Madrid elleni idegenbeli találkozón, valamint a Lazio elleni hazai BL-nyolcaddöntő müncheni visszavágóján.

„Világos volt számunkra, hogy Alexander egy évig töltheti be a jelenlegi szerepét. A második szezonjában nem lesz ilyen, mert fontos neki a játéklehetőség. Megpróbálunk az FC Bayernnel valamilyen megoldást találni erre.”FC Bayern: Alexander Nübel is about to take off again - Archyde

Nem fog változtatni a helyzeten Uli Hoeness javaslata sem – a Bayern tiszteletbeli elnöke a német válogatott mérkőzésén azt nyilatkozta a televízióban, hogy Neuernek pár mérkőzést oda kellene ajándékoznia Nübelnek, hogy a Bayernnél maradjon. A kapust először egyébként véletlenül Andreasnak nevezte Uli, majd azonnal korrigált. A pár meccs is kevés lenne, Backs elmondta mi a terve Nübellel.

„Alexnek és a Bayernnek ugyanaz a célja: középtávon neki kell Neuer utódjának lennie, de egy ilyen év után még fontosabb, hogy játsszon. Az idei év nem úgy alakult, ahogy az érintettek szerették volna. Két év kölcsönnel tervezek, de addig még nem jutottunk el a megbeszélésekkel. A Bayernnel közös határozatot kell hoznunk, a döntő megbeszélések még hátravannak.”

Nübelt legutóbb a Monacoval hozták szóba, Niko Kovac állítólag szívesen kölcsönvenné a kapust – két évre.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top