Bajnokok Ligája

Bravúr kell Párizsban, ha tovább akarunk jutni | Előzetes: PSG vs. Bayern

Jön az év meccse! Ma este kilenckor újból összecsap a múlt hét szerdán klasszis találkozót játszó Paris Saint-Germain és Bayern München. A tét létfontosságú: a Bajnokok Ligája elődöntője! Mutatjuk, mit kell tudni a mérkőzés előtt!

Az idei év eddigi legvártabb mérkőzését játsszák ma este a párizsi Parc des Princes-ben. Miután az előző heti odavágón 3-2-es vereséget szenvedett a 31 lövést eleresztő Bayern München, ezúttal Hansi Flick csapatának vagy legalább két góllal kell nyernie vagy – egygólos különbség esetén – több találatot kell berámolnia a PSG kapujába, mint amennyit a franciák szereztek Münchenben.

Az ellenfélről

A Paris Saint-Germain előbb sokkolta a Bayernt saját arénájában, majd a hétvégén felforgatott kezdővel nyert magabiztosan a Strasbourg csapata ellen (4-1). A találkozón gólt szerzett Mbappé, illetve betalált a mai mérkőzésen is várhatóan kései csereként beküldendő Moise Kean is. A bajorok ellen remeklő és a Strasbourg ellen büntetőt védő Keylor Navast ugyan le kellett cserélni a félidőben, a Costa Rica-i hálóőr mégis egészséges és ma este is számítanak rá.

Mauricio Pochettino nem számíthat a múlt héten betaláló csapatkapitányára, Marquinhosra, illetve Kurzawára és Icardira sem. A koronavírus utáni karanténját letöltő olasz kettő, Florenzi és Verratti ott van a franciák keretében, utóbbi pedig elképzelhető, hogy startolni is fog. Az argentin mesternek a védelem összeállításával gyűlhet meg a baja, ott vélhetően a Dagba, Danilo Pereira, Kimpembe, Diallo négyes kezd. Neymar pihent a hétvégén eltiltása miatt, így plusz erővel készülhet a visszavágóra.

A Bayernről

Hansi Flick 100 százalékos biztossággal kijelentette, hogy Lewandowski nem utazik Párizsba, így a keret tegnap a futóedzést kezdő lengyel nélkül utazott a francia fővárosba. A kérdéses állapotú Coman, Boateng, Lucas, Goretzka kvartettből végül mindannyian képviselni tudják a Bayernt, ám Leon esetében valószínűtlen, hogy kezdeni fog. Az tuazók névsorára egyébként felkerült a hétvégén jól játszó akadémista, Josip Stanisic és a Bayern nagykeretébe már többször bekerülő középpályás, Maximilian Zaiser is.

A Bayern 100. egyenes kieséses szakaszbeli BL-meccsét játssza ma, reméljük, győzelemmel és továbbjutással ünnepeljük ezt a mérföldkövet. 21:00, M4 Sport, Mia san Mia!

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top