Bundesliga

Flick: „A bajnoki címmel megszerezhetnénk az ötödik csillagot”

A Wolfsburg elleni szombati bajnokit megelőző sajtótájékoztató.

Lewandowskinak ez a meccs még korai, a keddi miatt pedig ki kell várnunk a fejleményeket. Goretzkának is korai, de legalább nincsenek újabb sérültjeink. Gnabry jövő héten valószínűleg visszatérhet, de meglátjuk – mindenesetre a Mainz ellen számítunk pár visszatérőre. Lucasnak is vannak fájdalmai, meglátjuk… Három fontos meccs vár ránk és mindegyiket meg akarjuk nyerni. Abszolút a Wolfsburg és az azt követő meccsekre összpontosítunk.

Nem vagyok elégedett a statisztikával. 300 pontrúgásból többet kell kihozni, de ezeket a dolgokat gyakorolni is alig tudtuk. Mindig mérlegelnünk kell, hogy regenerálódunk vagy a taktikát helyezzük előtérbe. A pontrúgásokat illetően tudunk és kell is fejlődnünk. Fontos lenne, hogy gyakoroljuk, akkor nagyobb esélyünk lenne arra, hogy több gólt szerezzünk.

Nagyon fontosak ezek a hetek. Beszéltem egy kicsit Oliver Kahnnal – szó volt arról, hogy mi történt a héten, milyen fontos az ő szerepe és hogyan emésztettük meg a PSG elleni meccset -de más dolgokról is szó esett. Hallottam, hogy ezzel a címmel megszerezhetnénk az ötödik csillagot, ami nagyszerű lenne, ki akarjuk venni a részünket ebből. Jól kell zárnunk ezt a hetet, erre koncentrálunk.

A súrlódás helyett inkább a harmóniát részesítem előnyben. De soha nincs 100 százalékos opció, mindkettőt el kell fogadnia az embernek. De úgy gondolom, hogy harmóniával ezek az esélyek ígéretesebbek.A kiesés hatása nem múlik el olyan gyorsan, nem alszik olyan jól az ember. Ez normális, de megyünk tovább, nagy feladat áll előttünk – három nagyon nehéz és fontos meccs kell még a szezoncélunkhoz. A bajnokság az alapja, hogy játszhassunk a BL-ben és nemzetközi sikereket érhessünk el. Pozitívan kell tekintenünk a helyzetre. Öröm a legjobbakkal mérkőzni, a Wolfsburg pedig a legjobbak közé tartozik. Kiváló edzőjük és olyan csapatuk van, amelyik joggal áll ilyen magasan a tabellán. Mindig nyomás alá helyezik az ellenfelet, jók a pontrúgásaik és sok beadással operálnak. Weghorst remekül dominálja a légteret. Jövőre ott lehetnek a BL-ben is.

Minden játékosnál érzem a szenvedélyt – ezért játszanak a Bayern Münchennél, ezért lettek leigazolva. Mindegy mi lesz a szezon után, minden egyes játékosnak készen kell állnia mindent megtenni ezért a klubért. Az elmúlt hónapokban kiemelkedőt nyújtottunk, minden játékos részese ennek. Minden játékos hálás, hogy itt lehet. Mindent megtesznek a végéig, hogy német bajnokok legyünk és az ötödik csillagot viseljük a mellkasunkon.

Van még hat meccs, 18 pontot lehet szerezni. Nem tudunk csak ötven százalékkal játszani. A csapat által nyújtott mentalitásra továbbra is szükségünk van. Mindent meg akarunk tenni és a lehető leggyorsabban bajnokok akarunk lenni – de a végéig szoros maradhat. Rajtunk múlik, de jó csapatok ellen játszunk, tehát semmi sem biztos, számolni kell mindenkivel. Pozitívan tekintünk az öt pont előnyre, minden meccsen meg akarjuk tartani ezt a távot. Wolfsburgban szükségünk van egy győzelemre és a három pontra.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top