Bajnokok Ligája

Hivatalos: Itt az új Bajnokok Ligája-rendszer!

Az UEFA elnöke, Aleksander Ceferin részletezte a Bajnokok Ligája 2024/25-ös szezontól érvényes lebonyolítási rendjét, amelyet ma délután fogadtak el.

A Szuperliga létrejötte után Aleksander Ceferin nem csak az UEFA-n kívül szervezkedő 12 klub eltiltásáról, hanem az új Bajnokok Ligája rendszer lebonyolításáról is beszélt. Az Európai Labdarúgó Szövetség így ma délután közölte a legnagyobb változtatásokat, melyek a következők:

– 32-ről 36 csapatra változik a résztvevők száma. Nincsenek csoportok, helyettük egy nagy ligarendszer van, amelyben minden csapat tíz meccset játszik (ötöt hazai pályán, ötöt idenegenben) véletlenszerű ellenfelekkel.

– A legjobb nyolc klub automatikusan bekerül a nyolcaddöntő első kalapjába, míg a 9-24. helyen végzők play-off meccseket játszanak, hogy eldöntsék, melyik további nyolc klub kerül be az egyenes kieséses szakasz második kalapjába.

– A meccsek a hagyományos, hétközi rendszerben lesznek lebonyolítva, nem megzavarva a hétvégi nemzeti bajnokságokat. A kvalifikáció továbbra is a hazai bajnokságokban elért eredmények alapján történik.

– Az Európa-liga és az Európai Konferencia Liga is hasonló elven működik majd, viszont kevesebb résztvevővel.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Playoff a Bundesligában? Kahn nem zárta ki!

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top