Bundesliga

Még közelebb kerülhetünk a salátástálhoz | Előzetes: Bayern vs. Leverkusen

Hétközi fordulót rendeznek a Bundesligában, ennek keretében pedig ma este összecsap a Bayern München és a Bayer Leverkusen. Győzelem esetén akár karnyújtásnyira is kerülhet a bajnoki cím.

A mai nap folyamán négy Bundesliga-találkozót bonyolítanak le, köztük a 18:30-tól kezdődő Köln-Lipcse meccset is. Ha Jonas Hectorék képesek lennének meglepni a Bayernnel versenyfutó Bikákat, akkor a következő fordulóban már a salátástálért játszhatna Hansi Flick együttese. Ezért is fontos az is, hogy a bajorok ma legyőzzék a Leverkusent.

Az elmúlt egy hétben a csapat kiesett a Bajnokok Ligájából, Hansi Flick bejelentette, hogy szeretne kilépni a szerződéséből és 12 európai klub bejelentette, hogy közösen létrehozták a Szuperligát. Fogalmazhatunk úgy is, hogy a Bayern-szurkolók nem a legvidámabb hetüket élték meg. A német bajnokság azonban folytatódik és a 30. fordulóban az a Leverkusen lesz a Bayern ellenfele, amelyet az ősz-téli szezonban pont Flickék fosztottak meg az első helytől és a veretlenségtől. December 12-én egy Lewandowski-duplával 2-1-re fordított a Rekordbajnok, a Leverkusen pedig szörnyű formában vágott neki az újévnek.

Egészen a 17. fordulóig veretlen volt az akkor még Peter Bosz által irányított együttes, amely a Bayern elleni meccs óta 7-szer kapott ki, 4 döntetlen mellett pedig csak 5-ször gyűjtötte be a 3 pontot a bajnokságban. A csapat kiesett a DFB-kupából is (egy negyedosztályú ellenféllel szemben) és búcsúzott az Európa-ligából is a svájci Young Boys-ot alulmúlva. A holland mester egyébként rengeteg sérülttel küzdött ebben az időszakban, a gárda védelme pedig rengeteg hibát vétett a meccseken, nem beszélve a sok kapusbakiról, amelyet ezeken a találkozón láthattunk a sérült Lukas Hradecky-t pótló Niklas Lombtól és Lennart Grilltől.

Bayer Leverkusen vs Koln Prediction & Match Preview - The Soccer Bets

Ma viszont már új edzővel vág neki a bajorok elleni küzdelemnek a Leverkusen. Hannes Wolf vette át a csapat irányítását a szezon végéig és eddigi három meccsén veretlen maradt. A csapat csak egy gólt kapott és kétszer nyert, legutóbb a rivális Köln ellen, 3-0-ra. A 40 éves tréner alatt a sérültlista is megfogyatkozott: a keretből ezúttal csak a szezon elején horrorsérülést szenvedő Arias, az egész évre kidőlő Fosu-Mensah és Julian Baumgartlinger fog hiányozni, illetve nem lesz ott az idény végén visszavonuló Lars Bender és a fiatal Paulinho sem. A csapat legnagyobb tehetsége, Florian Wirtz visszatérésre készül. Ne felejtsük el, a 17 esztendős támadó tavaly a Bayern ellen is betalált.

A Leverkusen legnagyobb erőssége idén a Leon Bailey, Lucas Alario, Patrik Schick hármas. Ők összesen 27 gólt lőttek, miközben a jamaikai szélsőnek még 7 gólpassza is van. Bailey a Köln ellen mindhárom gólban benne volt, kettőt ő lőtt és elő is készített egyet a szélvészgyors francia szélsőnek, Diaby-nak, aki ugyancsak egyre jobb formában van. 

A Bayern is három gólt rúgott az előző bajnokiján, amikor is a Wolfsburgot győzte le (3-2). A két gólt jegyző Jamal Musiala berobbant a csapatba és előfordulhat, hogy ma este is ő kezd az egyik szélen. Robert Lewandowski továbbra is sérült, ahogyan nem léphet pályára Süle, Tolisso, Roca, Gnabry és Costa sem, azonban végre visszatérhet a keretbe a német középpályás, Leon Goretzka.

Hansi Flick csapata 20:30-tól vág neki a küzdelemnek, melyet a Sport 2-n tudtok élőben követni.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top