Egyéb

Leipzig: Nem gépek vagyunk, hanem emberek – ez a legésszerűbb döntés

A Nagelsmann távozása miatt leszervezett sajtótájékoztatón Oliver Mintzlaff, a klub vezetője is szólt egy pár szót. Amellett, hogy dicsérte a jelenlegi edzőt és megköszönte a közös munkát, beszélt a döntés hátteréről és a Leipzig jövőjéről is.

Julian megkeresett minket, hogy szeretné beteljesíteni az álmát. Nagyon nyílt megbeszélést folytattunk.

Két feltételt szabtunk ki: egy magas átigazolási díjat és azt, hogy gyorsan lerendezzük a dolgot. Reméltük, hogy nem teljesítik a kérésünket, de a Bayern úgy döntött, hogy megteszi. A pandémiaidőszaknak is köszönhetően végül úgy döntöttünk, hogy engedünk nekik.

Nem gépek vagyunk, hanem emberek. Arra gondoltunk, hogy vajon mennyi értelme van annak, ha nem teljesítjük a kérést és mégis közösen vágunk neki a következő szezonnal. Arra jutottunk, hogy számunkra ez a legracionálisabb döntés.

Tudom, hogy Julian 100 százalékot nyújt, sőt inkább 150-et azért, hogy jól zárjuk a szezont és elérjük a céljainkat. Tovább folytatjuk az ambíciózus céljainkat – az összes távozónknál, Keitánál, Hasenhüttlnél, Rangnicknél azt mondták: hogyan tovább? Hogy csak olyan klub vagyunk, aki mindig csak értékesít. Tudom, hogy van egy tervünk. Lesz utód, aki folytatja Julian filozófiáját.Mintzlaff über Nagelsmann-Gerüchte: «Überhaupt nicht nervös»

Julian jövőre érezni fogja a nyomásunkat, továbbra is megyünk előre. Most még teljesítenie kell, de már most rekordszezont és az első címet várjuk tőle. Erősíteni fogjuk a keretünket. A következő szezonban az a célunk, hogy teljes támadást hajtsunk végre Julian Nagelsmann és az FCB ellen.

23 millió euróért nem engedtünk volna el őt.

Herr Mateschitznek semmi köze a tárgyalásokhoz, mi vezényeltük le őket. Nem beszéltem Uli Hoenesszel sem, Kalle Rummenigge, Olli Kahn és Hasan voltak a tárgyalópartnereim.

Nagelsmann: A két asszisztensemmel megrakjuk a VB-buszt és továbbállunk | Mintzlaff: Az további 30 millióba fog kerülni (nevet)

 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top