Interjúk és nyilatkozatok

Lewa: Nagelsmann az elvártnál magasabb szintre emeli a csapatait

Robert Lewandowski az első Bayern-játékos, aki kommentálta Julian Nagelsmann kinevezését – a lengyel támadó a Sport BILD-nek adott nyilatkozatában dicsérte a nála egy évvel idősebb szakembert.

„Nem ismerem őt jól, de azt elmondhatom róla, hogy mindig képes a csapatait egy olyan szintre emelni, amit nem vár el az ember. Nagelsmann csapatainak a teljesítménye legtöbbször meghaladja az elvárásokat, az egyéni játékosainak minősége pedig az árukat.”

Természetesen kérdezték őt Hansi Flickről is, akiről csak a legjobbakat tudta elmondtani.

„Nem csak egy nagyszerű edző, hanem egy szuper ember is. Vele beszélhet magánügyekről is az ember. Történelmi tettet hajtottunk végre Hansi Flickkel. Messze ez volt a legjobb időszakom a Bayernnél, mindig világos tervet nyújtott át nekünk, tudta, hogy mi az elvárása felénk.”

Hansi Flick és Robert Lewandowski volt a legjobb 2020-ban | Goal.com


A négyhetes, sorsdöntő időpontban ért sérüléséről is beszélt:

„Nagyon fáj, hogy nem voltam itt az elmúlt hetekben, a legfontosabb mérkőzéseken. Nem tudtam segíteni a csapatnak, amikor szükség volt rá. Ott lennénk még a BL-ben, ha játszom a PSG ellen? Ki tudja… a csapat nagyon keményen küzdött és remek mérkőzéseket játszott. Nagyon ideges voltam, fájdalmas a TV-n keresztül a csapatom mérkőzéseit nézni. Tehetetlen voltam. Hangosan szurkoltam és ünnepeltem a gólokat. Tényleg nagyon fájt, hogy nem lehettem ott.”

Alternatívájáról, Choupo-Motingról is csak jót tudott mondani, íme:

„Mindig teljesít, amikor szükség van rá. Mondtam a PSG elleni visszavágó előtt: ‘Choupo, most két gólt kell szerezned’. Újra betalált és nagyon jól játszott. Az érkezése után pedig nagyon hamar beilleszkedett. Játékosként és emberként is jó a Bayern számára.”

How do Bayern Munich replace a star like Robert Lewandowski? | Sport | The Times

Lewa nagy célja, hogy a hátralévő három mérkőzésen legalább négy gólt szerezzen Gerd Müller rekordbeállításához.

„Meghatározó lesz, hogy mennyire leszünk éhesek csapatként, lesznek-e helyzeteink és mennyire játszunk jól. Ha egy-két gólos vezetés után is 100 százalékot nyújtunk, akkor képes vagyok a rekordra – még ha nem is akarok erről sokat beszélni.”

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top