Edzőkérdés

Nagelsmann egy 31 és egy 34 éves segítővel érkezik Münchenbe

Julian Nagelsmann két bizalmasával, Benjamin Glück videóelemzővel és Timmo Hardung csapatmenedzserrel érkezik Münchenbe – mindketten segítették őt  a Hoffenheimnél és a Leipzignél töltött időszaka alatt is.

„Nem azért fogok egy VW T6-ost bérelni, hogy Münchenbe menjek és vontatókötélen magammal vigyek egy-két jó játékost a Lipcsétől. Annak a triónak folytatódik az útja, akik már a közös hoffenheimi időszakból is ismerték egymást. Mindketten, akik velem jöttek ide, ismét megpakolják a T6-ost, és továbbállnak velem.” – nyilatkozta búcsújával kapcsolatos sajtótájékoztatóján a Bayern leendő edzője.

A heidelbergi születésű Timmo Hardung (jobb oldalon) a Hoffenheim utánpótlásában dolgozott, 2015-ben pedig, amikor Nagelsmann a profik vezetőedzője lett, került a csapat menedzseri pozíciójába.Benjamin Glück (a képen balra) Nagelsmannhoz hasonlóan München közelében nőtt fel – Ohlstadtban, egy 3200 lakosú településen nevelkedett. Útjuk először 2013-ban keresztezte egymást, akkor gyakornokként Julian korábbi segédedzőjével, Marco Kurz-cal kezdett el dolgozni. Később, amikor Julian az U19-es csapat edzője lett, Glück elemzőként már mellette tevékenykedett. Glück elmondása szerint az érdeklődési körük, hobbijaik hasonlóak, gyorsan rájöttek, hogy egy hullámhosszon vannak. Videóelemzőként a meccs előtti és utáni klipek összeállításában lett nélkülözhetetlen Nagelsmann számára – a mérkőzések közben általában a lelátón tartózkodik, félidőben pedig jelzi az észrevételeket és a lehetséges taktikai változásokat az edzőnek. Glück szerint Nagelsmann az egyik legjobb barátja.

FC Bayern: Julian Nagelsmanns Trainerteam bei den Münchnern nimmt Formen an - Eurosport

Mint ismert, a csupán 34 éves Glück és a 31 éves Hardung mellett a Leipzig jelenlegi játékosa, Dayot Upamecano is a bajor fővárosba költözik.

A hírek szerint Miroslav Klose, Flick jelenlegi segédedzője követheti Hansit a DFB-hez. Egyelőre Danny Röhl és Hermann Gerland jövője is kérdéses. Illetve az is, hogy ki lesz Nagelsmann segédedzője a Bayern padján.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top