Interjúk és nyilatkozatok

Upamecano: Nagelsmannál én is a nulláról kezdek

Dayot Upamecano, a Bayern leendő játékosa a Kickernek, a Sportbuzzernek és Leipziger Volkzeitungnak adott interjújában beszélt többek között a döntéséről, Nagelsmannról, Rangnickról, arról, hogy az anyja miatt hiúsult meg egy korábbi Bayern-transzfer.

A régi idők focijáról: Saját szabályaink voltak, kemény párharcokat vívtunk meg. Ha valaki elesett és vérzett a térde, felállt és tovább küzdött. Ez a mai napig segít. Ha túléled a ketrecfocit, akkor sok dolgot élsz túl az életben.

Nagelsmann érkezéséről: Nem láttam előre, de ez egy nagyszerű dolog, mert ismerem a játékfilozófiáját és a stílusát.  Nagyszerű dolog vele dolgozni. Érti a játékot, nagyot fejlődtem alatta, főleg taktikailag. Sok videót mutatott, ahol fejlődhetek. Szerencsés vagyok, hogy dolgozhatok vele. Viszont csakúgy, mint az összes többi játékos, én is ugyanúgy a nulláról kezdek.

A 42 milliós áráról: Nem foglalkozom ezekkel a számokkal. Engem a saját fejlődésem érdekel.

Upamecano extension


Ralf Rangnickról, aki 2015-ben megszerezte őt a Salzburghoz: Mintha tegnap lett volna. Ralf Rangnick olyan, mint egy tudós, aki sok olyan forgatókönyvet és fejleményt ismert fel, amit mások nem láttak. Az, hogy személyesen ellátogatott hozzánk, a karrierem legfontosabb pillanata volt. Nekem és a családom számomra világossá vált: nem lesz egyszerű lépés, de a karrierem szempontjából talán ez a kulcs.

Arról, hogy már 16 évesen megkereste a Bayern: Álmatlan éjszakáim voltak. A legrövidebb úton akartam feltörni, de édesanyám azt mondta: Nem, először gyűjts tapasztalatot, ezután képes lehetsz még nagy dolgokat elérni. Nehéz volt akkoriban elfogadni, de utólag teljesen igaza volt. Az eddigi volt az én helyes utam. Kifizetődött, hogy Lieferingben, Salzburgban és Lipcsében szereztem tapasztalatot és mindig lépésről lépésre tudtam egyre magasabb szinten érvényesülni.

A lehetőségeiről: Természetesen voltak más érdeklődök is, de viszonylag gyorsan biztossá vált számomra, hogy Németországban és a Bundesligában szeretnék maradni. Tetszik ez nekem – a meccsek nívója, a rajongók, a stadionok. A Bayern a legjobb döntés a karrierem szempontjából.

Upamecano staying at RB Leipzig for now, but could leave next year - Nagelsmann | EPL News | Stadium Astro

A legkeményebb ellenfeleiről: Sok jó csatár ellen játszottam. Lewandowski tényleg nagyszerű, Haaland is hihetetlenül erős. De valójában nincs olyan játékos, aki olyan problémákat okozott volna nekem, ami miatt a következő találkozásunkat megelőzően álmatlan éjszakáim lettek volna.

A nyári EB-ról: Amít fitt vagyok és teljesítek, bízom benne, hogy lesz helyem a keretben. Hogy kezdhetek-e az már más kérdés. Sok olyan alapember van a posztomon, akik élvek óta teljesítenek.

Upamecano elmondta, hogy nem a luxusautók és órák a boldogság kulcsa, hanem az, hogy a klubja, a családja és a barátai jól legyenek – ő csak a saját munkájára koncentrál és a boldogsághoz nem szükségesek neki ezek az eszközök. Házat nyáron keres majd magának, most a Lipcsére koncentrál, de reméli, hogy meleg fogadtatásban részesül majd, amikor a Bayern játékosaként visszatér a jelenlegi csapatához.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top