Egyéb

Robben hónapok után, két gólpasszal tért vissza – majd elérzékenyült

Arjen Robben szeptember után ismét pályára léphetett a Groningenben – nem is akárhogy: 80 percet töltött a gyepen, az Emmen elleni 4-0-ás győzelemhez pedig két gólpasszal járult hozzá.

A Bayern egykori legendája a meccs után a könnyeivel küszködve nyilatkozott:

„Hosszú út vezetett idáig. Az ember többet remél, többet vár, majd nehéz és még nehezebb dolga lesz. Én viszont küzdöttem tovább. Majd jön egy ilyen meccs, mint ma és 75 percen keresztül úgy élvezhetem a játékot, mint egy gyermek és a két gólpasszommal még fontos is lehetek a csapatom számára – nagyon boldog vagyok.”

Robben egyelőre nem tudja, mi lesz a jövőben, viszont ha valaki garantálná neki, hogy 25 mérkőzést fog tudni abszolválni, azonnal aláírná. Sőt, arra a kérdésre, hogy mit szólna ahhoz, ha Frank de Boar meghívná őt a nyári EB-keretbe, csak ennyit válaszolt: „Akkor jövök. (…) Először viszont a realitás talaján akarok maradni és meglátni, hogyan alakulnak az elkövetkezendő hetek.”

Robben 2019-ben búcsúzott el a Bayerntől és egy egyéves szünet után tért vissza nevelőegyesületéhez, a Groningenhez. A szezon kezdete óta sajnos csak öt mérkőzésen léphetett pályára.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top