Edzőkérdés

Klose elismerte, hogy távozik – Gerland is mehet

A legmagasabb, „futballtanár”/ UEFA Pro Licensznek megfelelő képzést elvégző Miroslav Klose a Kickernek adott nyilatkozatában elismerte, hogy a szezon végén valóban elhagyja a Bayern Münchent. A lap úgy tudja, hogy Flick másik segédje, Hermann Gerland is távozik.

Kicker: Oliver Kahn múlt héten azt mondta, hogy az FC Bayern eddig nem tudott ígéretet tenni magának, ugyanis az új edző személyében Julian Nagelsmann egy saját stábot hoz magával. Mit jelent ez a kijelentés az ön számára?

Miroslav Klose: Ígéretek? Mit jelentsen ez? El sem tudom képzelni, hogy ezt Olli Kahn ezt így mondta.

Miért is nem?

Éveken át játszottam vele együtt a Bayernnél és a válogatottban. Szerintem ha ilyesmit mondana, akkor azt négyszemközt beszélné meg velem.

Mit jelentsen ez konkrétan?

Továbbra is én egyedül döntöm el, hogy mi lesz velem és hol leszek a következő szezonban. Világos tervem van, szerintem ezt Olli Kahn is pontosan tudja. Azt is tudja, hogy a következő szezonban már nem leszek itt.



Beszélt már önnel a Bayern valamelyik képviselője a jövőjéről?

Kalle Rummenigge gratulált a sikeres vizsgámhoz, röviden Hasan Salihamidzic is.

Hogyan tovább?

Jelenleg még hotel-karanténban vagyok a Bayernnel, a jövőmről való végleges megbeszéléseket még nem tudtam lefolytatni. De van több izgalmas opció, én pedig biztos vagyok abban, hogy rövidesen döntés fog születni arról, hogy mit csinálok a következő szezonban. Mint mondtam: Én döntök, nem más.

Nach Flick und Klose: Verlässt auch Trainer-Legende Gerland die Bayern? - Aktuelle FC Bayern News, Transfergerüchte, Hintergrundberichte uvm.

A korábbi sajtóhíreknek megfelelően tehát Klose valóban távozik, ebben közrejátszhat a Hasan Salihamidziccsel való gyengébb kapcsolata – úgy tűnik, hogy a Hermann Gerlanddal kapcsolatos pletykák is igaznak bizonyulhatnak: a Kicker állítja, hogy a 66 éves müncheni utánpótlásguru, segédedző-legenda és a profi és ificsapat közötti egyik legfontosabb láncszem sem marad a klubnál, a lap szerint Nagelsmann nem lát helyet neki a stábjában. Gerland 30 év után távozhat a Bayerntől.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top