Edzőkérdés

Hivatalos: Flick után Gerland és Klose is távozik

A Bayern is megerősítete, hogy Hermann Gerland és Mirosvlav Klose – a korábbi pletykáknak megfelelelően – elhagyják a klubot.

A 66 éves Gerland egy klubvezetéssel való megbeszélés során jelezte,  hogy a szerződése lejárta előtt egy évvel abbahagyja a munkát a klub segédedzőjeként. A sajtóhírek szerint azért, mert nem tetszett neki a vezetőség edzői stáb iránt mutatott magatartása az idei szezonban. Hasonló okok és a klub kommunikációja miatt döntött Klose is úgy, hogy távozik – állítólag a másodosztályú Düsseldorf szívesen alkalmazná őt.

Gerland: 1990-ben kezdtem a Bayernnél és egy megszakítással együtt 25 éven át mindent megtettem a klubért. Ebben az időszakban nagyszerű pillanatokat és sikereket éltem át, a világ legjobb edzőivel dolgozhattam együtt: Jupp Heynckes, Louis van Gaal, Pep Guardiola, Carlo Ancelotti, Hansi Flick – nincs ennél magasabb szint. Most megkerestem a klubot és közösen jutottunk arra az elhatározásra, hogy felbontjuk a szerződésem. Mindig hálás leszek a Bayernnek és a remek szurkolóinak, a legjobbakat kívánom nekik a jövőben.

FC Bayern München: Trainer-Legende Hermann Gerland muss gehen, warum macht der Club das?

Rummenigge: Egyáltalán nem lehet elég magasra értékelni azt, amit Hermann Gerland tett az FC Bayernért. Segédedzőként nyolcszoros német bajnok, kétszeres DFB-kupa, kétszeres Bajnokok Ligája, Klub VB és Európa Szuperkupa-győztes lett. Ezenfelül az amatőrcsapatunkat is sikeresen edzette és részt vett a Campus sportszakmai vezetésében is. Végül, de nem utolsó sorban többek Bastian Schweinsteigeren át Philipp Lahmig, Thomas Mülleren keresztül David Alabáig sok olyan játékost képzett ki, akik a Bayern történelmében is szerepet vállaltak. A tehetségekhez való vitathatlanul jó szeme, az egyenes jelleme, a különleges humorja és a magas szakmai és társadalmi tulajdonságai is hiányozni fog a klub számára. Mindig nyitva áll előtte az ajtónk, mindig a Bayern-család része marad.



Klose: Nagyszerű időszakot töltöttem el itt egy zseniális csapat társaságában – óriási örömöt jelentett ebben az edzői stábban dolgozni.

Bayern & Germany on Twitter: "📸 Miroslav Klose & Robert Lewandowski… "

Rummenigge: Tiszteletben tartjuk Miroslav Klose döntését és sok szerencsét és sikert kívánunk neki a további karrierjéhez. Miro négy eredményes évet töltött el játékosaként a Bayernnél, 2018-ban edzőként tért vissza. Hansi Flick oldalán idén tapasztalatot gyűjtött és csatáredzőként nem alábecsülendő részt vállalt Robert Lewandowski rekordszezonjából is. Mirot olyan csapatjátékosként ismertük meg, aki megosztotta a tapasztalatát, közben pedig folyamatosan készen állt tanulni és továbbfejlődni a szerepében.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top