Bundesliga

Lewandowski történelmi rekordot döntött – itt az összes gólja

A Bayern 5-2-re legyőzte az Augsburgot, a legnagyobb szenzációt azonban Robert Lewandowski utolsó percben szerzett találata jelentette – a lengyel támadó az egész meccsen peches volt, honfitársa, Rafal Gikiewicz ugyanis az összes próbálkozását hárítani tudta – kivéve az utolsót, amellyel Lewa megdöntötte Gerd Müller 1971/72-es szezonban felállított, előző fordulóban a lengyel által már beállított 40 gólos szezonrekordját. Soha nem lőtt még senki annyi gólt egy Bundesliga-idényben, mint Lewa idén: 41-et.

Lewandowski rekordot jelentő találata – lengyel kommentárral.

Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy az atlétikus támadónak csak 29 mérkőzésre volt szüksége ehhez a rekordhoz – meccsenként átlagosan 1,4-szer talált be, azaz 60 percenként szerzett egy gólt. Nyolcszor büntetőből volt eredményes, a találatai mellett adott hét gólpasszt is. Az összes klubszinten lejátszott tétmeccsét figyelembe véve 40 mérkőzésen 48-szor rezgette meg az ellenfelek hálóját. A Bundesligában csak a Hoffenheim, a Werder, a Leipzig és a Hertha elleni meccseken nem talált be, a többi 25 találkozón mind lőtt legalább egy gólt – a Hertha ellen négyet is, a Frankfurt, a Dortmund, a Stuttgart és a Gladbach ellen pedig egyaránt triplázott.



„Őrületes érzés, nagyon boldog vagyok. Ha az ember 90 percen keresztül játszik és nem jön össze a gól, majd az utolsó támadásnál sikerül betalálni, az olyan, mint egy sci-fi. Mindig türelmesnek kell lenni, tudtam, hogy lehetőségem lesz, mindig felkészültnek kellett lennem. Köszönöm a csapatomnak, ma mindig kerestek, hogy gólt szerezhessek. Az embernek néha meg kell küzdenie a legendás rekordokért, nem adják azt olyan könnyen. A csapat is kivette a részét ebből – nagyon különleges, történelmi pillanat ez a karrierem szempontjából.”

Robert nem csak idén volt kiemelkedő, sorozatban negyedszerre lett a liga gólkirálya, ez is egyedülálló teljesítmény, még Gerd Müllernek sem sikerült ezt elérnie. A „nemzet bombázója” azonban egy alkalommal gyakrabban lett a legeredményesebb, Lewának összesen hatszor sikerült megnyernie a Torjägerkanone-t – jövőre ezt is beállíthatja.

Lewandowski ráadásul idén újabb lépcsőfokokat tett az örökös ranglistán: 277 góllal a Bundesliga történelmének második legeredményesebb gólszerzője. Természetesen csak Gerd Müller lőtt többet nála, 365 alkalommal volt eredményes.

Az idei gólmámor eredményeképp Lewandowski fogja megkapni a legeredményesebb európai támadónak járó Aranycipőt is. Már tavaly is megérdemelte volna, ugyanis az összes sorozatot megnyerte és mindegyikben gólkirályként végzett.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top