Interjúk és nyilatkozatok

Alaba: Emberként és szakmailag is tovább akarok fejlődni Madridban

Péntek óta hivatalos, hogy Alaba a következő szezont már a Real Madrid játékosaként kezdi meg. Az osztrák játékos ezen a héten ügynökének egyik munkatársával együtt el is utazott Madridba, hogy szállást keressen magának.

Alaba a BILD-nek adott nyilatkozatában elmondta a váltás miértjét.

„13 év a Bayernnél, számtalanul sok cím és nagyszerű pillanatok – ezeket soha nem fogom elfelejteni – ettől függetlenül nagyon várom már, hogy az EB után megkezdjem az új kihívást a Realnál. A Real történelmében sok nagyszerű játékos és végső siker szerepel. Én is be szeretnék állni a sorba és folytatni ezt a történetet a klubbal és a rajongókkal együtt.”

Alaba iránt fél Európa, például a PSG, a Chelsea, a City, a MU és a Barcelona is érdeklődött, de csak a Realt akarta.A kép (egyelőre csak) illusztráció

„Nem sok klub jött szóba, a Real Madrid magasan volt ott a listámon – a Bayernhez hasonlóan a világ legnagyobbjai közé tartozik, a történelem és a tradíció különleges itt. Itt is az a cél, hogy minden meccset megnyerjünk és minden évben a lehető legtöbb címet szerezzük A győztes mentalitást és a címekre való sikervágyat a Bayernnél már elsajátítottam. Erre van szükség a Realnál is, a tapasztalatom és a kvalitásaim mellett ezt is be akarom vetni a pályán.”

Alaba jelenleg az osztrák válogatottal készül az EB-re – csapatával a C-csoportban, a hollandok, az ukránok és az észak-macedónok ellen játszhat a továbbjutásért.

„Ez egy új életszakasz lesz nekem és a családom számára. Emberként és szakmailag is tovább akarok fejlődni, pont ezért megyek Madridba.”

 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top