Akadémia

Fiatal tehetség távozott – Günther az Augsburgban folytatja

A nagy müncheni reménységnek tartott Lasse Günther az Augsburg csapatához igazol – számolt be a bajor klub hivatalos oldala.

A gyors, 18 éves szélső ingyen, egy 4+1 éves szerződést aláírva érkezett meg Augsburgba, ahol akár a proficsapatban, azaz a Bundesligában is megmutathatja képességeit – játékstílusa, mozgása és gyorsasága alapján sokan Arjen Robbenhez hasonlítják.

Stefan Reuter, az Augsburg menedzsere: „Örülünk, hogy egy olyan német toptehetséget szerezhettünk meg az Augsburg számára, aki iránt több európai élklub is érdeklődött. Hiszünk abban, hogy azonnal képes lesz beilleszkedni a Bundesliga-csapatunkba, tovább akarunk dolgozni a fejlődésén. Vele, a családjával és az ügynökével való megbeszélsek után mindannyian biztosak vagyunk abban, hogy az Augsburg az ideális lépés a karrierje szempontjából.”

Lasse iránt állítólag a Leverkusen, a Liverpool, az Everton és további két Premier League-klub is érdeklődött, de a legjobb perspektívát választotta.

Günther: Lenyűgözött, hogy csábítottak az Augsburg képviselői. Nagyon sok megbeszélést folytattunk arról, hogy milyen úton mehetek végig az Augsburgnál, én pedig már várom, hogy találkozhassak a csapattal és hogy először kifuthassak a WWK Arena közönsége elé.

A srác számára jól jön a váltás – a Bayern negyedosztályba kiesett csapatában csak ötször lépett pályára, a profik között is valószínűleg csak edzeni lenne lehetősége.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top