Interjúk és nyilatkozatok

Omar Richards: Lehajtott fejjel dolgoztam ezért a lehetőségért

A Bayern hivatalos YouTube csatornája közölt a klub legfrissebb igazolásával, Omar Richardssal egy interjút – a 23 éves, ingyen érkező angol védő rajongói kérdésekre adott választ. Ezenfelül mutatjuk milyen szöveggel üdvözölte a müncheni időszakát és hogyan búcsúzott a Reading rajongóitól is.

Miért döntöttél a Bayern mellett?

Álmom volt, hogy a világ egyik legjobb csapatánál játszhassak. Az a fajta játékos vagyok, aki mindig fejlődni akar és miközben beszéltem a Bayern képviselőivel és felvázolták a tervüket, tudtam: ez az a hely, ahol játékosként fejlődhetek és ahol a következő szintre emelhetem a játékomat.

Minek örülsz a legjobban a Bayernnél?

Nagyon örülök annak, hogy a legmagasabb szinten játszhatok és remélhetőleg segíthetek a klubnak abban, hogy sok trófeát nyerjünk.

Ismersz egy pár szót németül vagy bajorul?

Igen, tudok már valamit. Van egy tanárom, szóval megpróbáltam tanulni – egy pár bajor kifejezést már elsajátítottam – például a Mia San Mia-t, a Servist és a Pack Ma’s-t.

Melyik a kedvenc posztod?

Amikor focizni kezdtem, támadóbb pozíciókban játszottam – például szélsőként vagy a tizes poszton. Szívesen támadtam és védekeztem is, ezért az volt az érzésem, hogy a balbekk pozíció nagyon jól passzolna a játékstílusomhoz, ez az amit jelenleg is élvezek.

Bal vagy jobb lábas vagy?

Egyszer szeretném kimondani, hogy kétlábas vagyok. Mindig dolgozom a gyengébbik lábamon, de a bal lábas vagyok.

Van példaképed a szakmában?

Határozottan Ronaldinho volt az a játékos, akit a legszívesebben néztem amikor felnőttem. Az én pozíciómban és a fejlődésem szempontjából megpróbálom az olyan játékosokat figyelni, mint Ashley Cole vagy Marcelo.Omar Richards a közösségi oldalain is szép bekezdéssel adta a rajongók tudtára: egy céltudatos játékos veszett el benne.

Mindig hittem magamban, tudtam, hogy megvan a tehetségem és a munkamorálom, ebben soha nem kételkedtem. De ha két-három éve valaki azt mondta volna, hogy a világ egyik legnagyobb klubjához igazolok, nehezen hittem volna el. Éreztem, annyira motivált vagyok, hogy a kudarc lehetősége ijesztő számomra és tudom, ha sikeres lehetek, jobb élethez segíthetem a családomat, ezért lehajtott fejjel dolgoztam mindaddig, amíg ez a lehetőség felmerült. Várom már, hogy találkozzak a rajongókkal, a csapattársaimmal és a stábbal. Alig várom már, hogy belekezdjek, folytassam a fejlődésemet és a legjobbamat nyújtsam a céljaink eléréséhez.

Ezenkívül természetesen köszönetet mondott korábbi csapatának, a Readingnek is.

Köszönet mindenkinek a Readingnél az elmúlt hat évért. Hálás vagyok a klub által felkínált esélyért, rengeteg remek pillanatot éltem meg és mindig értékelni fogom az itt kapott lehetőséget. Külön köszönetet szeretnék mondani a rajongóknak, a stábnak és azoknak a játékosoknak, akik támogattak engem és segítették a fejlődésem az emberként és játékosként, aki ma vagyok. A klubnak mindig különleges helye lesz a szívemben, mindenkinek a legjobbat kívánom a jövőben is. Új és izgalmas fejezetet kezdek Németországban.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top