Interjúk és nyilatkozatok

Kahn: Zahavi miatt nyugodt vagyok / Nagyon régóta követjük Nagelsmannt

Kahn és Hoeness a Sport1-nek adott párosinterjút – Uli legjobb mondatait ebben a cikkben olvashatjátok, alább pedig megtaláljátok Rummenigge utódjának a főbb gondolatait is.

➡ Nagyon sokat jelent a sorozatbeli kilencedik bajnoki cím – ha az ember látja, hogyan örülnek a srácok és élvezik a sikert, nem vélhetjük felfedezni az amortizáció jeleit. A csapat már kitűzte a következő nagy célt, olyan dolgot érhetnek el, amit az európai topligákban még senki: a sorozatbeli tizedik bajnoki címet.

➡ A Barcelona, a Real Madrid, a Juventus mindig tovább fizetik a magas béreket. Most jelentős problémákkal szembesülnek, ezt nem szeretném a Bayernnel átélni. A gazdasági kérdéseket illetően világosak az elképzeléseink, ezért vagyok nyugodt akkor is, amikor a Zahavival folytatott tárgyalásokról van szó.

➡ Angliában 2,7 milliárd euró a TV-s bevétel, a Bundesligában 1,3. Az olló egyelőre ugyanúgy marad, viszont versenyképesek vagyunk, mert jó kultúránk van. Ez a győztes kultúra, és ezt mi nagyon erősen képviseljük. És ez még nagyon fontos lesz a jövőben.

Julian nem volt elkapkodott döntés – klubként mindig kötelességünk gondolni arra, hogy mi lesz, ha az aktuális edzővel nem mennek a dolgok, vagy olyasmi történik, ami Hansi Flickkel, aki a válogatottat veszi át. Nagyon régóta követjük Juliant és a fejlődését.Bundesliga manager Julian Nagelsmann wore make-up and had his eyebrows done for match against Bayern Munich

➡ Azért szereztük meg Nagelsmannt, mert egyrészt meg vagyunk győződve a kvalitásairól, másrészt pedig nagyon erősen azonosul a klubbal, ami egy fontos szempont volt – mindig az volt az álma, hogy egyszer a Bayern edzője lehessen. Az elkövetkezendő években fő figyelmet hárítunk a fiatalabb játékosokra – ahogy Hansi Flicknek is sikerült Jamal Musialát egy magasabb szintre emelni, Julian is megmutatta, hogy képes a csapatát és a fiatal játékosokat továbbfejleszteni.

➡ Münchenben az öt év hosszú idő edzőként. Ezzel akartuk demonstrálni, hogy vannak terveink és fel akarjuk építeni a következő érát. Egy dolog fontos volt számunkra: az edzői poszton való folyamatosság.

➡ Sok megbeszélést folytattam Hansival. Úgy éreztem, hogy képesek vagyunk marasztalni őt. Azt sem szabad elfeledni, hogy Jogi Löw bejelentése után dolgozott benne a válogatott-téma is. Végül meghozta a döntését és ezt meg is osztotta velünk. Menedzser-szempontból hanyag lett volna, ha nem cselekszünk azonnal.

➡ Természetes dolog, hogy lehetnek nézeteltérések. Az edző mindig az aktuális keretet nézi, a sportvezetésnek – főleg a koronaidőszak miatt – a gazdasági szempontokat is figyelembe kell vennie. A súrlódások ellenére szerintem mindent megpróbáltunk, hogy megtartsuk Hansit – de tiszteletben kell tartanunk a döntését. Biztos, hogy nem mindent csináltunk jól. Összeülünk és meglátjuk, mit tehetnénk jobban, miben kell másképp viselkednünk.

Hainer: Lehet, hogy több játékosunk volt tavaly, de sokaknak nem jutott játékperc
Freund: Mindig is vonzott az a mentalitás, amely a Bayernt jellemzi
Kim: Gumiabroncsokat húztam magam után, mint Rocky Balboa
Kane: Nagyon hálás vagyok, hogy a Bayern nem adta fel a harcot értem
Uli Hoeneß: Pompás keretünk van
Tuchel: Hiányzott belőlünk egy olyan szellem, ami mindenkit átjár a stadionban
Kane: Szerintem nem fogja zavarni a srácokat, ha innentől én lövöm a tiziket
Dieter Mayer: Egy globális család vagyunk
Mathys Tel: Örökre a Bayernben akarok focizni
Musiala: Vezéregyéniség akarok lenni
Laimer: Olyan játékos vagyok, aki mindig a csapat szolgálatában áll
Stanišić: Készen állok arra, hogy éljek a lehetőséggel

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top