Transzferpletykák

Az elmúlt hetek pletykái: Comant eladhatjuk, három posztra igazolnánk

A Bayern München háza táján a válogatott szünet közben is nagy a zsongás. Az elmúlt napokban több pletyka látott napvilágot, amelyeket – az elmúlt évek tanulságai alapján – muszáj helyén kezelnünk.

A Kicker szerint a Bayern München vezetőségének a profi keret szempontjából az a legfontosabb feladata, hogy a jobbhátvéd, a szélső és a középső középpályás posztokra alternatívákat igazoljon, ezzel is mélyítve az új edző, Julian Nagelsmann csapatalkotási lehetőségeit. Utóbbi pozíció megerősítének szükségessége még kérdéses, hiszen a hírek szerint Corentin Tolisso bekerült a francia válogatott kezdőcsapatába és Paul Pogba, valamint N’Golo Kanté mellett vág neki az Európa-bajnokságnak a 2018-as világbajnok csapat középpályáján.

Tolisso eladása vagy marasztalása pont a tornán nyújtott teljesítményétől függ. Ha jól játszik az Eb-n, növekedhet a piaci értéke, így pedig potenciális vevők érkezhetnek be a játékjogáért, ugyanakkor a 26 esztendős játékos meggyőzheti képességeiről Nagelsmannt és több szerep juthat neki a Bayern együttesében.



Potenciális távozók

Miután Kingsley Coman menedzsmentjét részben átvette Pini Zahavi, akinek finoman szólva nem a legjobb a kapcsolata a Bayernnel. A francia szélsőt édesapja és a család egyik jó barátja képviseli, ám a klub újdonsült technikai igazgatójával való találkozásnál csak utóbbi volt jelen, ezzel is rontva a tárgyalás menetét és hangulatát. Coman bruttó 12 millió eurót keres a Bayernnél és a Bild szerint 20 milliós fizetésre vágyik, miközben a Bayern csak kisebb emelést ajánlott (13 millió).

Pini Zahavi mindeközben angol kluboknak ajánlja a játékost és azzal érvel a Bayern vezetősége felé, hogyha Nagelsmann és új védőnk, Dayot Upamecano szerződtetésére volt kerete a klubnak, akkor az ő fizetési igényeit is kielégíthetik. A Bild újságírója, Christian Falk szerint a tárgyalások megszakadtak és a bajor klub kész eladni Comant egy komoly ajánlat beérkezése esetén.

Le Bayern Munich s'est décidé à vendre Kingsley Coman !

Mindeközben a Kicker arról ír, hogy tartalékkapus-duónk, Christian Früchtl és Ron-Thorben Hoffmann nem szeretne a Regionalligába kieső Bayern II-ben védeni. Hoffmann egyenes távozna (2022-ig szól a szerződése), Früchtl pedig maradna harmadik számú kapus. A tavalyi szezont a Nürnbergnél töltő 21 éves kapus hierarchiai esélyeit és távozási lehetőségeit tovább ronthatja, hogy hegymászás közben eltört a válla és három hónapig nem edzhet teljes körűen.



Potenciális érkezők

A cserekapus poszt kérdése továbbra sem oldódott meg a Bayern berkein belül, írja a Bild. Jelenlegi második számú kapusunknak már zöld utat adott a Bayern más klubokkal való kölcsönszerződés megkötésére, előbb azonban a játékos pótlását igazolná le.

Miközben Nübelért két francia klub, a Lille és a Monaco érdeklődik, a Hasan Salihamidžić fókuszában a Bielefeld 28 éves német hálóőre, Stefan Ortega áll. Ortega kiváló szezont futott csapatával: előzetes kiesőjelöltként bennmaradtak az első osztályban és a kapust az elmlt idény egyik legjobbjaként tartják számon. Miután korábbi kesztyűsünk, Sven Ulreich és a klub között semmilyen újabb megkeresés nem történt, Ortega tűnik az elsőszámú cserekapus-jelöltnek. Érdekes szófordulat.

Ortega 5 milliót euróba kerülne és évi 2 millió eurót keresne. Ugyanakkor a német szövetség korábban azzal kereste meg őt, hogy tartalékkapusként számítanak rá a válogatottnál, ám ha a Bayernbe igazolna, elveszítené ezt a lehetőségét.

Daily Schmankerl: Ivan Perisic is up for sale, is Bayern Munich interested?; Liverpool also wants Robert Lewandowski; Chelsea, Manchester City, Manchester United eyeing Tottenham Hotspur star Harry Kane; and MORE! - Bavarian

Ha már ex-Bayernesek, a Corriere dello Sport arról ír, hogy Ivan Perišić lehet a szélső-célpontunk, hiszen Douglas Costa távozik a klubtól. A horvát támadó a 2019/20-as szezonban triplázott a bajorokkal és népszerű volt a szurkolók körében – különösen a szezon vége felé.

Csapata, az Inter el szeretné adni Perišicset, mert 2022-ben lejár a szerződése, viszont a 32 éves szélsőnek továbbra is komoly tervei vannak pályafutását tekintve. Ha a Bayern nem hívja, a fáma szerint egy új ligában is kipróbálná magát. Németországból a Hertha is bejelentkezett érte, de könnyen lehet, hogy a Spanyolország vagy Anglia lesz a végállomása a világbajnoki ezüstérmes klasszisnak.

via FT, CdS, Kicker, Bild

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top