Interjúk és nyilatkozatok

Salihamidžić: 100%-osan megértjük egymást Juliannal

Hasan Salihamidžić, a Bayern sportigazgatója a Bildnek adott interjút. A bosnyák szakember sok témát feszegetett, mi pedig összegyűjtöttük mondanivalóját.

Flickről: Hansi Flick egy nagyon sikeres időszakra tekinthet vissza a Bayernnél. Minden jót kívánok neki a német válogatottnál. A nemzeti csapat edzői szerepe egy nagyon érdekes feladat számára és a csapat is alig várja, hogy megkezdjék vele a közös munkát. Van még köztünk kapocs, mert biztosan be fogja hívni néhány játékosunkat.

A Flickkel való rossz kapcsolatáról: Ahogy én érzem, mindent megbeszéltünk. Voltak különbségeink a klubon belül arról, hogyan menedzseljük az együttest. Mindenesetre egy rendkívül sikeres időszakot töltöttünk el együtt. Most már az új korszakot várom.

Nagelsmannról: Személyében egy nagyon jó, fiatal és innovatív edzőt köszönthetünk. Az első találkozás óta gyakran beszélünk a csapatról, a kerettervezésről, a takitkáról, az akadémiáról és a fiatalokról. Kristálytiszta, hogy megértjük egymást. A Bayern támogatni fogja Juliant az első munkapercétől, hogy később folytatni tudjuk a szép és eredményes focinkat. Tudtuk, hogy az Európa-bajnokság nehézzé fogja tenni a helyzetünket, mert a játékosok későn fognak visszatérni, de Julian tisztában van ezzel és felkészült.

Bundesliga | Bayern Munich name RB Leipzig's Julian Nagelsmann as Hansi Flick's successor

A háromvédős rendszerről: Szerintem fontos, hogy a jövőben a csapatunk rugalmas legyen és képes legyen több rendszerben is focizni. Ott leszek érte. Julian tudja, hogy támogatni fogom és mindig elérhető leszek. Ami azt illeti, ő az edző és ő dönt arról, hogy amit a pályán kigondol, jól működik-e.

Hermann Gerland távozásáról: Hermann azt mondta, szeretne távozni. Ez történt Danny Röhllel is. Ajánlottunk Hermannak egy szerződést, hogy a klubhoz kössük, egy kicsit másik szerepben. Jó képességei vannak és mindig is a Bayern családjához fog tartozni.Az átigazolásokról: Nem hajthatunk végre csak topigazolásokat, viszont nagy potenciállal rendelkező focistákat kell szereznünk és az akadémia fiataljait is be kell építenünk. Ez a három dolog az alapja annak, hogy egy nemzetközileg is versenyképes csapatot rakj össze. Egy keret 25 világklasszissal nem lehetséges. Meg akarjuk tartani a jelenlegi együttest és erősíteni azt a következő évekre, mindezt pedig a lehetőségeinkhez mérten kell tennünk. A Bayernnek fontos, hogy megtartsa gazdasági elveit, mi nem csinálunk őrült dolgokat. A Bayern egy vonzó csapat világklasszisokkal és tehetségekkel. A transzferaktivitásunk függ a jelenlegi szerződéshelyzetektől.

Süle, Goretzka, Boateng & Co. - So planen die Bayern die kommenden Vertragsgespräche - Aktuelle FC Bayern News, Transfergerüchte, Hintergrundberichte uvm.

Süle, Goretzka és Coman szerződéshelyzetéről: Alakulhatnak úgy a dolgok, hogy sikerülhetnek. Tárgyalásokban vagyunk. (Ezt Brazzo mindhárom játékos esetében megismételte – a szerk.)

Lewandowski jövőjéről: Tudjuk, hogy Lewa személyében milyen értéket birtokolunk, de ő is tudja, mire képes a Bayernnel. A Bajnokok Ligáját és a legjobb focistának járó díjakat szemelte ki és mindkettőt megkapta a Bayernnél. Ő elválaszthatatlan a csapattól, ugyanúgy, mint Manuel Neuer és Thomas Müller.

Arról, hogy 2023 után számolnak-e Müllerrel, Lewával és Neuerrel: Az még mindig messze van. Egyik dolog a másik után… Viszont remélem, még sokáig a Bayernnél fognak maradni.

Nianzouról: Tanguy szinte a szezon egészében sérült volt. Még mindig azt gondolom, hogy a kvalitásait a pályára tudja majd vinni. Számomra ő az egyik legnagyobb védekező tehetség Európában. Ha egészséges marad, fontos része lehet a csapatnak.

Rocáról: Marcnak jó képességei vannak. Julian Nagelsmann meg fogja neki adni a lehetőséget, hogy megmutathassa, mit tud.

FC-Bayern-PK im Live-Ticker: Salihamidzic über die Kaderplanung: „Die Idee ist es ...“ | FC Bayern

A jobbhátvéd-kérdésről: A piac igen csendes jelenleg. Bejnamin Pavard személyében az egyik legstabilabb jobbhátvédünk van. Még figyeljük az átigazolási helyzetet és éberek leszünk, amíg be nem zár az ablak.

Arról, hogy végül nem Ridle Baku leigazolása mellett döntöttek: Rajta volt a radarunkon és nagyon jó évet zárt Wolfsburgban.Arról, hogy Upamecano és Omar Richards után igazolnak-e még mezőnyjátékost: Augusztus 31-ig éberen figyelünk majd. A koronavírus hatásai és a fizetésemelések az elmúlt két évben igencsak ártottak a fejlődésünknek. A klubunk elővigyázatosan fog eljárni a béreket tekintve. Reméljük, minden játékosunk fitt marad a szezon során. Jó játékot akarunk bemutatni és mindhárom címért harcolni.

via Bild

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top