Edzőkérdés

Ők lesznek Nagelsmann új segítői a Bayernnél

Kisebb huzavona után a Bayern június közepén bejelentette, hogy megszerezték Julian Nagelsmann segédedzőit – a 33 éves szakember a klub közreműködésével három korábbi munkatársát, Xaver Zembrodot, Dino Toppmöllert és Benjamin Glück videóelemzőt csábította Münchenbe.

Salihamidzic: „Nagyon örülünk Xaver Zembrod és Dino Toppmöller megszerzésének. Mindketten nagy kvalitásokkal rendelkeznek és sikeres munkát végeztek Lipcsében az új vezetőedzőnkkel, Julian Nagelsmannal.”

A BILD információi szerint a Bayern mindkét segédért hatszámjegyű eurót fizetett a Leipzig együttesének. Lássuk, hogy milyen alapdolgokat érdemes tudni az új alkalmazottakról.

Benjamin Glück: A 35 éves videóelemzőt tartják Nagelsmann legfőbb bizalmasának, 2013-ban a Hoffenheim U19-es csapatánál kezdtek el együttdolgozni. Julian elmondása szerint az egyik legjobb barátjával kelt útra Münchenbe. Érdeklődési körük, hobbijaik hasonlóak, egy hullámhosszon ketyegnek. Glück a meccs előtti és utáni klipek összeállításában, valamint a félidei taktikai megbeszélések során vált  Nagelsmann számára nélkülözhetetlenné.

FC Bayern: Toppmöller, Zembrod und Glück - das sind die Co-Trainer von Julian Nagelsmann - Eurosport


Dino Toppmöller: A 40 éves Co-Trainer edzői pályafutása 2010-ben indult az FSV Salmrohrnál – édesapja, a legendás Klaus Toppmöller is itt kezdett el pallérozódni. Az első nagy sikerét 2018-ban érte el, amikor a luxemburgi F91 Düdelingen csapatát a klub történelmében először kvalifikálta az EL-ben. Voltak másodosztályú megkeresései, de a múlt nyáron inkább Nagelsmann stábjának tagja lett. A mérkőzések közbeni taktikai változtatások során ő az elsődleges tárgyalópartnere a fiatal edzőnek – edzéseken főleg a rögzített szituációkért és a támadók képzéséért felelős.

Verfügen über große Qualität": Bayern holt Nagelsmanns Co-Trainer nach München

Xaver Zembrod: Az 54 éves német asszisztens 2017 és 2020 között a Leverkusennél dolgozott és csak egy évet töltött el Nagelsmann irányítása alatt a Leipzignél. Korábban azonban megfordult már Julian mellett, méghozzá a Hoffenheim utánpótlásában – akkor fordított felállásban, épp Julian volt az ő segédje.

FC Bayern: These are Julian Nagelsmann's new helpers – Bundesliga

A távozó Danny Röhl a BILD információi szerint követi Hansi Flicket a válogatotthoz, a szintén búcsúzó Gerland és Klose jövője egyelőre kérdéses. A korábbi stábból Toni Tapalovic kapusedző és Dr. Holger Broich fitneszedző tagja lesz a jelenlegi csapatnak is.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top