Interjúk és nyilatkozatok

Upamecano: Küzdeni akarok, hogy alapvető játékosa legyek a csapatnak

Dayot Upamecanot és Omar Richards kedden tartották első sajtótájékoztatójukat a Bayern játékosaiként.

Örülök, hogy itt lehetek, már voltak is nagyon jó pillanataim a csapattal. Nagy lépés ez nekem és a karrieremben. A Bayern egy óriási klub, nagyszerű játékosokkal. Küzdeni akarok ezért a csapatért.

Egy ideje ismerem már Nagelsmannt. Ő egy nagyon jó edző, rögtön segít a fiatalabb és a tapasztaltabb játékosoknak. Szereti a videóelemzéseket. Remek edző és örülök, hogy ismét vele dolgozhatok együtt. Mindig motivált volt, most viszont talán még annál is motiváltabb.

Az én pozíciómban sokat kell kommunikálni a csapattársakkal. Ha valaki rosszul helyezkedik, meg kell mondani neki. Tudom, hogy még fiatal vagyok, de ha azt látom, hogy segíthetek egy csapattársamnak, akkor azt meg is teszem.

Természetesen nagy a konkurencia, de minden nagycsapatnál van versenyhelyzet. Küzdeni akarok és mindent meg akarok tenni, hogy alapvető játékosa legyek a csapatnak.

Intenzívek az edzések, amit szeretek. Azt nem tudom, hogy milyen rendszerben fogunk játszani, ezt majd az edző dönti el. Ettől függetlenül harcolni fogok és megpróbálom a mentalitásomat felvinni a pályára.

Az aláírásom után fontosnak tartottam kifejezni, hogy mennyire boldog és szerencsés vagyok, amiért itt lehetek. Köszönetet szerettem volna mondani mindenkinek, aki részese volt ennek.

A válogatottra még egyáltalán nem gondolok, épp most érkeztem meg a Bayernhez. Megpróbálok jó felkészülést abszolválni, aztán majd meglátjuk mit hoz a jövő. De természetesen a célom, hogy az országomat képviselhessem.

Kép

Salihamidzic Upamecanoról: 

Azért van itt, hogy jó teljesítményt nyújtson. Jó a párharcokban, nagyon-nagyon robosztus és jól passzol. Van egy előnye, hogy az edzővel már ismerik egymást, ezért nincs szüksége sok beszokási időre.

Amikor Upa aláírt, félrerakta a tollat és tartott egy beszédet. Elmondta, hogy milyen büszke és boldog, hogy itt lehet a Bayernnél. Egy kicsit mindannyiunkat meglepett, még nem találkoztam ilyennel. De pontosan ezt várjuk tőle, hogy a pályán is hangos utasításokat adjon a társainak.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top