Felkészülési meccsek

Az ellenfél nyert az idény első felkészülési meccsén | Köln 3-2 Bayern München

Nincs szombat délután Bayern-meccs nélkül! Ugyan a győzelmeket szoktuk meg ezen alkalmokon, az új szezon első barátságos mérkőzésén a bajor alakulat 3-2-es vereséget szenvedett a Kölntől. Julian Nagelsmann leginkább a Campus játékosait játszatta.

A 2021/2022-es szezon első felkészülési mérkőzését a délnyugat-németországi Villingen-Schwenningen városában játszotta az átalakult Bayern München, amelyet immáron az új tréner, Julian Nagelsmann vezetett. A nagyjából 8000 fő befogadására alkalmas MS-Technologie-Arena adott otthont a találkozónak, amelyet a német rekordbajnok a tavalyi szezonban osztályozós helyen végző Köln ellen játszott.

Nagelsmann – ugyan nem hivatalosan, hiszen barátságos mérkőzésről van szó – debütáltatta a klub két új szerzeményét, Dayot Upamecanót, illetve az angol másodosztályból érkező Omar Richardsot is. Az akadémia játékosai közül a tavalyi szezont az osztrák élvonalban töltő amerikai Taylor Booth, a már profiszerződést is kapó Josip Stanišić, a Campus legnagyobb középpályás-tehetsége, Thorben Rhein és támadósor összes posztján bevethető Armindo Sieb is a kezdőben volt. Mögöttük a visszatérő Sven Ulreich kezdett a kapuban.

Image

Armindo Sieb gólja nyitotta meg a szezont.

A mérkőzés történései

A Bayern az első félidőben: Ulreich – Omar Richards, Chris Richards, Upamecano, Stanišić – Rhein, Booth – Sieb, Scott (Mosandl, 26′), Choupo-Moting (C) – Zirkzee

A szezon eleji meccsekhez hűen szellős védelmek és pontatlanság jellemezte a találkozó első félidejét. Ennek megfelelően már a 6. percben vezetést szerzett a Bayern a szélen futballozó Armindo Sieb révén, aki szépen vágta be a játékszert Timo Horn kapujába. Nem sokkal később, a 20. percben a bajorok hátsó vonala csúnyán elaludt és a Köln-legenda Jonas Hector szép indítását a fiatal Jan Thielmann váltotta gólra egy hosszú labdavezetés után.

Armindo Sieb (6′) 

Jan Thielmann (20′) 

Hét perccel később már a Köln vezetett. A bal szélen Katterbach jutott a védelem mögé és adta be a labdát Mark Uthnak, aki kapásból juttatta a labdát Ulreich hálójába. A tapasztalt hálóőr egyébként védett egy nagyot az első játékrészben, ám ez sem akadályozta meg a csapatot attól, hogy két gólt is beszedjen a fehérmezes kölniektől.

A félidő közepén Nagelsmann lekapta Christopher Scottot és a védekezőbb szellemű Moritz Mosandlt küldte a pályára.

Mark Uth (27′)

A 34. percben aztán megnyugodtak a kedélyek, miután Joshua Zirkzee a jól mozgó Taylor Boothtól kapott labdát és könnyeden bepasszolta azt a kölni kapuba.

Joshua Zirkzee (34′) 

A Bayern a második félidőben: Hoffmann – Vita, Nianzou, Lawrence, Sarr (C) – Rhein, Cuisance, Mosandl – Sieb, Tillman, Copado

A második negyvenöt percet egy igencsak összeszokatlan tizenegy kezdte meg. A csapat sok hibával játszott és az 56. percben újabb gólt kapott. Ezúttal is Uth volt a gólszerző, aki Kainz beadását fejelte Hoffmann kapujába. A duplázó csatárnak egyébként több nagy helyzete is volt a második játékrész elején.

Mark Uth (57′) 

A későbbiekben folytatta a helyzetek kialakítását a Köln, a jórészt tinédzserekből álló Bayern pedig nem tudott kellő pontossággal játszani. A 72. percben a csereként beállt Kingsley Schindler lövését védte egy szép mozdulattal Hoffmann, ezzel pedig meccsben tartotta a bajorokat. A fiatal tartalékkapus a lefújásig még két bravúros védést mutatott be.

A Bayern következő meccse az Ajax ellen lesz, július 24-én.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top